Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 januari 2020
 

Thuiszorgmedewerker bijna twee jaar ouder dan tien jaar geleden

 
 

Druk op thuiszorg stijgt

De gemiddelde leeftijd van een thuiszorgmedewerker is in tien jaar tijd gestegen van 43 naar 45 jaar oud. Met name vrouwelijke medewerkers in de thuiszorg zijn gemiddeld ouder dan tien jaar geleden. Deze stijging draagt sterk bij aan de toenemende druk op de arbeidsmarkt in de thuiszorg. Dit en meer blijkt uit een analyse door Zuster Jansen.

Medewerkers in de thuiszorg blijken over het algemeen steeds ouder. Dit onderstreept eerdere onderzoeken van onder meer adviescommissie Werken in de Zorg, waarin werd aangenomen dat er in Nederland onvoldoende jonge (blijvende) aanwas van medewerkers is.
Vooral in Gelderland en Noord-Brabant komen thuiszorgorganisaties voor grote uitdagingen te staan. Met een gemiddelde leeftijd van bijna 46 jaar zijn hun medewerkers in deze provincies namelijk gemiddeld het oudst. In Groningen zijn thuiszorgmedewerkers daarentegen het jongst, met een gemiddelde leeftijd van 43,5 jaar.

Mannen versus vrouwen
Hoewel het aandeel mannen de afgelopen tien jaar met acht procent is toegenomen, bestaat thuiszorgpersoneel nog altijd voor ruim 90 procent uit vrouwelijke medewerkers. Enkel in Drenthe is het aandeel mannelijke thuiszorgmedewerkers groter dan tien procent. In de zoektocht naar nieuw zorgpersoneel, lijkt hier dus een grote kans te liggen.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken