Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 januari 2020
 

Duurzame relatiegeschenken: de trend van 2020

 
 

Een relatiegeschenk wordt altijd op prijs gesteld

Hoewel december bekend staat als ‘de donkere maand’ wordt deze ook geassocieerd met feesten en cadeaus. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. De feestdagen in december worden dan ook vaak gebruikt om medewerkers van uw onderneming te belonen voor hun inzet en om zakelijke relaties uw waardering te tonen. Maar dit kan natuurlijk gedurende het gehele jaar. Of het nu om een leverancier of klanten gaat, een relatiegeschenk wordt altijd op prijs gesteld.

Maar wat moet u nu geven? Djimmer van der Weerd van Green Premium bespreekt de belangrijkste trends op het gebied van relatiegeschenken van 2020: duurzame cadeaus.
 
Duurzaamheid steeds belangrijker binnen ondernemingen
Ondernemingen kunnen anno 2020 niet meer om duurzaamheid heen. Van der Weerd: "Bij veel bedrijfsprocessen wordt tegenwoordig niet alleen meer gekeken naar onder andere kosten en opbrengsten, maar speelt ook de duurzaamheid een rol. Binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormt de invloed van uw onderneming op milieu en klimaat een belangrijk onderdeel. Bijvoorbeeld als het gaat om de fabricage en het vervoer van de producten die uw onderneming verkoopt, uw bedrijfspand en het vervoer van u en uw medewerkers."
 
Toetsen op duurzaamheid

Van der Weerd vervolgt: "In het verleden werd nog wel eens op een gemakkelijke manier geprobeerd een groen imago te creëren. Zakelijke partners en klanten trappen hier nu niet meer zo snel in. Gelukkig zijn er dan ook steeds meer ondernemers die duurzaamheid een vast onderdeel binnen de onderneming hebben gegeven. Bij alle beslissingen worden deze hier ook op getoetst. Zo ook bij de keuze voor relatiegeschenken. Enkele jaren geleden waren deze nog maar mondjesmaat te vinden, terwijl het nu in 2020 echt als belangrijkste trend kan worden gezien."
 
Voorbeelden van duurzame relatiegeschenken
Volgens Van der Weerd zijn er echter wel uiteenlopende visies als het gaat om wat nu precies duurzaam is. "De een noemt een product van karton of bamboe duurzaam, terwijl dit voor ander meer gaat om producten van gerecyclede materialen of geproduceerd in bijvoorbeeld Europa of zelfs Nederland. De populairste relatiegeschenken in 2020 zijn duurzame mokken en bidons, herbruikbare boterhamzakjes en potloden die aan het eind van hun levensduur in de grond ontkiemen tot groente of kruid."
Hij geeft nog een tip als u nu alvast relatiegeschenken voor uw zakelijke relaties wilt uitzoeken. "Om uw onderneming onder de aandacht te houden bij partners of klanten is het gebruikelijk relatiegeschenken te bedrukken met het logo of de naam van uw onderneming. Wilt u in 2020 op korte termijn relatiegeschenken uitdelen, dan is het belangrijk dit op tijd te bestellen. Het bedrukken kost namelijk tijd, en ook worden er om verspilling van producten tegen te gaan niet altijd grote voorraden aangehouden van alle producten."
 
Letten op certificaten van relatiegeschenken
Van der Weerd wil tot slot nog benoemen dat het belangrijk is te letten op certificering van duurzame relatiegeschenken. "Aangezien ‘duurzaam’ geen beschermde naam is, kan het zomaar gebruikt worden door iedereen. Wilt u een echt duurzaam relatiegeschenk, let er dan op dat deze de juiste certificaten heeft. Zo weet u dat er controles zijn uitgevoerd op verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld als het gaat om milieueisen, materialen, kwaliteit en product omstandigheden. Veelvoorkomende certificaten zijn bijvoorbeeld FSC, Fairtrade en Cradle to Cradle."
 

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Nico  |   | 
24-01-2020
 | 
10:31 uur
Belangrijk dat mensen gaan nadenken over de soorten relatiegeschenken. Duurzame relatiegeschenken? Ik ben fan!
Loopper  |   | 
17-12-2020
 | 
13:11 uur
Wij merken ook een alsmaar toenemende vraag naar duurzame relatiegeschenken. Wij hebben hiervoor zelfs een complete lijn met producten gecreëerd waardoor het ook eenvoudiger wordt om duurzame relatiegeschenken te selecteren.
Eddy Fransen  |   | 
21-12-2020
 | 
15:59 uur
Niet alleen een duurzaam relatiegeschenk is mooi. Als het in corona tijd thuis afgeleverd wordt, dan ook bijv met een elektrisch vervoersmiddel.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken