Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 januari 2020
 

Bank-app geniet groot vertrouwen van zzp’er

 
 

Acht procent vertrouwt bank-app niet

Bijna 92 procent van de ondervraagde zzp’ers gebruikt een bank-app. Van de ondervraagden die geen bank-app gebruiken zegt een op de zes  respondenten dat ze een bank-app niet vertrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab onder 995 zzp’ers.

De pinpas is al helemaal ingeburgerd bij de respondenten. Maar liefst 98 procent gebruikt een pinpas. De overige twee procent betaalt nog met contant geld.

Redenen om bank-app te gebruiken
Het grootste deel van de respondenten gebuikt de bank-app om betalingen mee te doen (78 procent). Daarnaast wordt de bank-app ook veel gebruikt om inzicht te krijgen in de financiële situatie (70 procent). Bijna 38 procent gebruikt de bank-app omdat daarmee ook QR-codes kunnen worden gescand. Slechts 3 procent gebruikt een bank-app om beleggingen mee te doen.

Waarom wordt de bank-app niet gebruikt
Van de 995 respondenten geeft iets meer dan acht procent aan geen gebruik te maken van een bank-app. Als voornaamste reden hiervoor wordt gegeven dat men liever bankzaken regelt via de laptop of pc, dit betreft 65 procent van de respondenten die geen bank-app gebruiken. Achttien procent geeft aan dat ze de bank-app niet vertrouwen. Precies hetzelfde percentage zegt het nut niet in te zien van het gebruik van een bank-app.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 995 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KvK, april 2019).
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken