Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 januari 2020
 

Grootste uitdaging voor zzp’er in 2020: werk en privé in balans brengen

 
 

Binnen 5 jaar ligt de focus op het werven van (betere) klanten

Gevraagd naar de grootste zakelijke uitdagingen voor het jaar 2020 laten de antwoorden van zzp’ers een duidelijke top drie zien. De grootste uitdaging, meer dan een kwart van de respondenten (26 procent) gaf dit antwoord, is het in balans brengen van de werk-privésituatie. De vraag wat de grootste zakelijke uitdagingen over vijf jaar zijn brachten enkele opvallende verschuivingen in de antwoorden. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 613 zzp’ers in samenwerking met Appwiki.

De top drie van de grootste uitdagingen voor het jaar 2020 bestaat uit; het werk en de privésituatie in balans brengen (26 procent), klanten werven (21 procent) en omzet verhogen (21 procent). Andere antwoorden als naamsbekendheid vergroten (tien procent) kennis verwerven (zes procent) en het zakelijke netwerk uitbreiden werden in veel mindere mate benoemd.

De toekomst
Bij de vraag wat de grootste zakelijke uitdagingen de komende vijf jaar zijn liggen de antwoorden anders dan voor alleen het jaar 2020. De top drie blijft weliswaar gelijk, maar er vindt wel een verschuiving plaats. Meer en betere klanten werven komt met 27 procent als grootste zakelijke uitdaging uit de bus, gevolgd door het verbeteren van de werk-privébalans en het verhogen van de omzet (negentien procent). Opvallende stijger bij deze vraag is het uitbreiden van het zakelijke netwerk. Voor het jaar 2020 is dit voor vier procent de grootste uitdaging, maar voor de komende vijf jaar voor tien procent van de ondervraagde zzp’ers.

Uitdagingen overwinnen
In het onderzoek is de zzp’ers gevraagd of het hebben van meer kennis, meer geld of meer tijd voor het bedrijf bij zou kunnen dragen aan een oplossing voor de zakelijke uitdagingen. De ondervraagde zzp’ers geven aan dat het hebben meer kennis zou kunnen helpen (72 procent). Ook het hebben van meer tijd zou volgens de ondervraagden goed zijn (69 procent). Een minderheid van de respondenten (47 procent) denkt dat het hebben van meer geld zou helpen om de uitdagingen aan te kunnen.

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)
 

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Caroline van Aart  |   | 
17-01-2020
 | 
09:48 uur
Een goede werk privé balans is ontzettend belangrijk. Een goede balans zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en je zowel werk als thuis je goed voelt.
Hoe bereik je die betere balans? Daar schreef ik een blog over met een aantal concrete tips. Zie daarvoor de link.
Keeping  |   | 
17-01-2020
 | 
13:49 uur
Begin 2020 goed met het bijhouden van hoeveel uren je werkt en waar dat werk uit bestaat. Dat is de eerste stap naar een goede balans tussen werk en privé. Gebruik daar bijvoorbeeld urenregistratie software voor. Daarna kan je werken aan de juiste balans op de juiste dagen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken