Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 januari 2020
 

Optimaliseer de IT-processen in uw bedrijf

 
 

Zijn uw IT-processen al geoptimaliseerd?

Er is tegenwoordig waarschijnlijk geen onderneming meer te vinden die geen enkele vorm van IT gebruikt. Het geeft geïnteresseerden in uw product of dienst de mogelijkheid contact op te nemen, maar u gebruikt het waarschijnlijk ook voor orderbeheer of facturatie. IT kan een onderneming op vele verschillende manieren ondersteunen. Het maakt het mogelijk om sneller, efficiënter en gemakkelijker werken. IT kan bijvoorbeeld uzelf of uw medewerkers sneller werk laten uitvoeren of de doorlooptijd verlagen.

Dit heeft een voordelig effect op veel zaken, zoals het tegengaan van verspilling, een hogere klanttevredenheid en uiteindelijk meer winst. Hebt u het idee dat de IT-processen binnen uw onderneming nog niet volledig geoptimaliseerd zijn? Bas Boonstoppel van H&R vertelt meer over de mogelijkheden.
 
De voordelen van geoptimaliseerde IT-processen
Boonstoppel benoemt allereerst de voordelen van IT-processen die geoptimaliseerd zijn. "U en uw eventuele medewerkers kunnen efficiënter werken. U voorkomt bijvoorbeeld dubbel werk, reduceert de kans op fouten, elimineert overbodige stappen en kunt stappen in de processen automatiseren om tijd te besparen. Daarnaast zorgt optimalisatie ervoor dat de werkzaamheden beter voldoen aan wet- en regelgeving, en is er meer duidelijkheid over welke data moet worden vastgelegd en wie waarvoor verantwoordelijk is." Hij vult aan dat dit alles positieve effecten heeft voor de onderneming: "U kunt uw klanten beter helpen, en het wordt gemakkelijker om te groeien en te verbeteren."
 
Waar te beginnen met IT-optimalisatie?
Boonstoppel ziet dat ondernemers het vaak lastig vinden te bedenken hoe de gebruikte IT-technologie geoptimaliseerd zou kunnen worden. "Daarom moet eerst het knelpunt helder beschreven worden. Vervolgens is het belangrijk in detail inzicht in het proces te krijgen. Zijn alle taken en werkzaamheden inzichtelijk en verlopen deze soepel? Door kritisch te kijken naar hoe werkzaamheden verlopen kan worden beoordeeld of huidige IT-processen aangepast moeten worden, of dat er bijvoorbeeld processen geautomatiseerd moeten worden die dat nu nog niet zijn."
 
Optimalisatie zien als een cyclus
Het optimaliseren van de IT-processen binnen een onderneming is geen eenmalige actie, maar kan beter gezien worden als een cyclische beweging. Boonstoppel: "De eerste stap bestaat uit het vaststellen van het precieze IT-vraagstuk, en de beste oplossing hiervoor. Deze heb ik hiervoor al uitvoeriger besproken. Vervolgens wordt er gekeken welke hard- en software hierbij past. De volgende stappen bestaan uit het leveren en installeren van de afgesproken producten. Tot slot is het ook belangrijk dat u ondersteuning krijgt tijdens het gebruik, en bij het beheer van de IT."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken