Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 januari 2020
 

Vijf handige iPhone apps voor ondernemers

 
 

Dankzij handige apps bent u minder tijd kwijt aan randzaken

Voor moderne ondernemers is een smartphone eigenlijk onmisbaar. Niet alleen omdat ze zo onderweg altijd bereikbaar zijn, maar ook doordat smartphones tegenwoordig kleine computers zijn met een sterke processor, toegang tot internet en een goede camera. Veel ondernemers kiezen voor een iPhone, door de goede kwaliteit en vooruitstrevende productontwikkelingen. De verbeterde hardware heeft gezorgd voor een explosieve toename in handige apps die voor ondernemers hun werkzaamheden een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Welke dat zijn? Jan Schipper van ThePhoneLab.nl noemt er vijf.
 
Rittenregistratie
Veel ondernemers werken vaak bij klanten op locatie. Schipper: "Een app voor uw rittenregistratie om uw zakelijke kilometers in bij te houden kan veel administratie schelen. Dit kan bijvoorbeeld met RitMeter. Hierin registreert u gemakkelijk uw kilometers door kilometerstanden, adressen en gereden routes bij te houden. Zo hebt u dus altijd een sluitende rittenadministratie. U ontvangt wekelijkse en maandelijks rapportages van de kilometers per mail."
 
Altijd en overal toegang tot uw mail
Schipper ziet dat veel ondernemers dag en nacht met hun onderneming bezig zijn. "Ze willen niets missen en voorkomen dat ze belangrijke berichten over het hoofd zien. Een handige app voor uw zakelijke mail helpt hierbij. Over de app Edison zijn veel ondernemers erg te spreken. Een praktische en mooie interface, koppelingen met diverse emailaccounts en een agendafunctie zijn slechts enkele voordelen van deze app."
 
Voor B2B-ondernemers: inzage in de KvK
Voor ondernemers die voornamelijk B2B werken, wil Schipper de KvK App Handelsregister aanraden. "Iedere ondernemer moet zich registreren in het Handelsregister. In de app kunt u de informatie van uw eigen onderneming of ondernemingen bijhouden en inzien. Daarnaast is
De app onmisbaar als u bijvoorbeeld potentiële klanten wil checken of zoeken. In de Handelsregister-app kun u onder andere inzien hoe lang een bedrijf al bestaat, hoeveel medewerkers het heeft en wie de wettelijke vertegenwoordigers zijn."
 
Uw financiën en boekhouding inzichtelijk maken
Volgens Schipper willen ondernemers ook overal en altijd inzicht hebben in hun financiën en boekhouding. "Een zakelijke betaling uitvoeren of het saldo op de zakelijke rekening checken? Dat wilt u toch ook op iedere locatie willen doen, op ieder moment van de dag? De meeste grootbanken hebben eigen apps voor online bankieren, maar Thinq is erg handig als app voor ondernemers m hun boekhouding in bij te kunnen houden."
 
Wachtwoordbeheer op uw smartphone
Via hun smartphone hebben veel ondernemers toegang tot diverse app met bijvoorbeeld bedrijfsgegevens. Schipper: "Hierbij is het belangrijk dat de toegang goed beveiligd is. Dit is gemakkelijk en snel te realiseren met de app 1Password. Met deze wachtwoordtool hoeft u niet meer alle inloggegevens te onthouden, en worden wachtwoorden versleuteld."
 
Bovenstaande apps zijn over het algemeen handig voor veel ondernemers. Zo bent u minder tijd kwijt aan randzaken, en kunt u zich beter focussen op uw onderneming.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
P  |   | 
7-01-2020
 | 
15:57 uur
Handige tips in dit artikel. Veel van de genoemde apps gebruik ik al, maar de KVK app kende ik nog niet. Die ga ik eens uitproberen!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken