Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 december 2019
 

Provincie helpt bedrijven met zonnepanelen

 
 

Nog maar vier procent van de bedrijfsdaken hebben zonnepanelen

De provincie Noord-Holland gaat bedrijven helpen om zonnepanelen op grote daken aan te leggen. In Noord-Holland liggen meer dan 14.000 grote bedrijfsdaken waar mogelijk zonnepanelen op kunnen komen. Pas vier procent wordt daar nu van gebruikt.

Gedeputeerde Klimaat & Energie Edward Stigter: "We hebben zonne-energie heel hard nodig om in 2050 energieneutraal te kunnen zijn. Deze ongebruikte daken bieden enorm veel kansen om daar aan bij te dragen. Op die manier ontzien we waardevolle landbouwgrond en natuur. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze aanpak."
 
Atlas Zon geeft inzicht
Er zijn steeds meer bedrijven die zonnepanelen op hun dak laten installeren. Het Servicepunt Duurzame Energie heeft voor de provincie een Atlas Zon gemaakt. Deze geeft inzicht in alle grote daken in Noord-Holland (groter dan 1000m2), of er al zonnepanelen liggen en of er al subsidie voor is aangevraagd. Bedrijven blijken het soms lastig te vinden om te beslissen al dan niet zonnepanelen op hun dak te plaatsen. De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat zij goed worden geïnformeerd over de mogelijkheden voor zonne-energie op hun dak.
De provincie investeert al langere tijd in het verduurzamen van bedrijventerreinen. Voor veel grote zonprojecten is in de afgelopen jaren landelijke subsidie aangevraagd. 70 procent van deze projecten is nog niet gerealiseerd. De provincie biedt ondersteuning aan bedrijven waar zonne-energie als interessante duurzaamheidsmaatregel naar voren is gekomen, maar waar nog geen concrete plannen zijn gemaakt om panelen te plaatsen. Te denken valt daarbij aan technisch advies over de dakbelasting of de netaansluiting, begeleiding bij het offertetraject of advies over de financiering.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken