Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 november 2019
 

De meerwaarde van een spreker bij een evenement

 
 

Geef de regie ees uit handen

Veel  ondernemers hebben de eigenschap alles zelf te willen regelen. De regie uit handen geven is dan ook iets dat ze niet graag doen. Maar in sommige gevallen is dat wel beter. Zo kunt u namelijk uw focus richten op uw onderneming, en hoe deze het beste producten of diensten aan klanten kan leveren.

Zo kunt u bijvoorbeeld een spreker inhuren voor een evenement, of het nu gaat om een personeelsbijeenkomst, of een beurs waar uw onderneming aan deelneemt. Jesse van Doren van Jessevandoren.com legt uit welke meerwaarde een spreker bij een evenement​ kan hebben.
 
Het publiek enthousiasmeren
 Van Doren benoemt allereerst dat sprekers een publiek enthousiast kunnen maken. "Bij saaie sales presentaties dwalen de gedachten van aanwezigen nog wel eens af naar hun smartphone of bijvoorbeeld naar werk dat nog uitgevoerd moet worden. Goede sprekers zorgen ervoor dat de aandacht weer op het podium gericht is, en dat de interesse gewekt is. Wilt u uw medewerkers motiveren? Of potentiële klanten trekken? Sprekers kunnen een publiek niet alleen informeren, maar ook inspireren. Zo zullen de aanwezigen een positief gevoel krijgen en aangespoord worden tot actie."
 
Meer bezoekers naar een presentatie trekken
Een inspirerende spreker kan zorgen voor een groter publiek. Van Doren: "Zijn er in uw onderneming ook mensen die met smoesjes komen om niet bij een presentatie aanwezig te hoeven zijn? Of moet u tussen andere concurrenten de aandacht trekken van potentiële klanten? Met een interessante presentatie zullen meer mensen een conferentie willen bezoeken. U kunt publiek trekken met bekende mensen van tv of uit het theater, maar het kan ook gaan om toonaangevende namen binnen een bepaald vakgebied."
 
Verrijking van kennis binnen een vakgebied
Op dat laatste wil Van Doren nog verder ingaan. "Er wordt al snel gedacht dat een interessante presentatie alleen maar grappig en weinig inhoudelijk is. Het is waar dat mensen het ook wel eens fijn vinden om gewoon lekker achterover te leunen en vermaakt te worden als afwisseling van zakelijke activiteiten. Een spreker kan echter ook juist wel een verrijking bieden van de kennis op een vakgebied. Mits de informatie passend bij het publiek en boeiend wordt gebracht, kan het verhaal van specialistische sprekers rekenen op veel aandacht en waardering."
 
Uw onderneming associëren met nieuwe inzichten en innovatie
Ondernemers zijn bekend om hun innovatie. Van Doren benoemt dat een spreker kan helpen dit over te brengen op medewerkers of klanten. "Soms zitten klanten of medewerkers helemaal niet te wachten op verandering, omdat ze bang zijn dat dit nadelig voor hen zal uitpakken of denken dat het een sales praatje is. Met andere vormen van marketing zoals nieuwsbrieven of brochures kunt u niet altijd genoeg de diepte ingaan om de voordelen uit te leggen. Een externe spreker zal hiervoor tijdens een presentatie wel de gelegenheid hebben."
 
Tip: Wilt u de kans vergroten dat een spreker ook echt toegevoegde waarde heeft voor een evenement? Dan is het belangrijk vooraf goed het thema en de toon af te stemmen.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Cnoop  |   | 
30-11-2019
 | 
16:24 uur
Het hebben van een spreker op een klantenbijeenkomst is tegenwoordig de standaard. Vaak komen ze uit de sport- muziek of radio/tv-wereld met dito verhalen.

Ik zie zelden meer dat bij een klantenbijeenkomst geen spreker aanwezig is. De naam en afbeelding van de spreker wordt ook veelvuldig gebruikt bij het communiceren van dergelijke klantenbijeenkomsten.

Wat misschien nog beter kan is de spreker dan ook wat meer te laten vertellen over waarom het bedrijf dat de klantenbijeenkomst geeft bestaat, waar ze naartoe willen, visie, missie, strategie bestaansrecht etc. Nu is het vaak enkel een grappig, inspirerend en/of boeiend verhaal zonder directe link met het bedrijf waar het om draait.

Een spreker kost overigens ergens in de bandbreedte van 2,5k t/m 7,5k voor een klein uurtje (excl. uitzonderingen uiteraard), dus ook prima te behappen voor een beetje event.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken