Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 november 2019
 

Ondernemers gematigd positief over 2020

 
 

Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55 procent) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorkomende ‘wakkerliggers’.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Reaal naar ondernemers uit het MKB.

Kopzorgen
Sitske Mauritsz, COO Schadeverzekeringen bij Reaal: "Om ondernemers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, doen wij jaarlijks een onderzoek naar de uitdagingen en risico’s waar ondernemers mee te maken hebben. Zo krijgen wij goed in beeld waar zij ’s nachts wakker van liggen en waar wij hen eventueel mee kunnen ontzorgen. Opvallend is dat ondernemers zich vorig jaar nog het meeste druk maakten over hun werk-privébalans (39 procent), maar deze zorg wordt dit jaar veel minder genoemd (22 procent). Het tekort aan goed personeel, wordt in onze Top vijf goed zichtbaar. Zowel het vinden als het behouden van werknemers zorgt voor slapeloze nachten bij ondernemers. Daarna komen pas de thema’s Goede werk-privébalans en Niet-betalende klanten."

Top Vijf Wakkerliggers
Dit jaar ziet de Top vijf Wakkerliggers 2019 er als volgt uit:
1. Waar vind ik goed personeel? (35,8 procent)
2. Hoe behoud ik mijn personeel? (23,4 procent)
3. Hoe combineer ik mijn werk met mijn privéleven? (22,5 procent)
4. Niet betalende klanten (21,8 procent)
5. Hoe behoud ik specialistische kennis in mijn bedrijf? (20,6 procent)

Prognose 2020 - Voorzichtig positief over Nederlandse economie
Mauritsz: "Naast dat we onderzoek doen naar de ‘Wakkerliggers’ polsen we ondernemers ook over hun verwachtingen voor het komende jaar. Ondernemers uit het MKB zijn voorzichtig positief over de economische vooruitzichten voor 2020. Ruim 30 procent verwacht dat de Nederlandse economie gaat opbloeien. Vier op de tien ondernemers (43 procent) verwachten dat het ongeveer hetzelfde zal blijven. En een kwart (25 procent) verwacht dat de economische parameters (iets) zullen verslechteren. Daarnaast verwacht bijna de helft (48,8 procent) van de ondernemers dat de resultaten van de eigen onderneming het komende jaar gaan verbeteren."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken