Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Shopgedrag rond feestdagen tegenstrijdig met ‘bestel op tijd’ boodschap van winkels

22 november 2019 - Glamour Day, btw-vrije dagen en Black Friday; de dagen waarop menig koopjesjager zijn kans schoon ziet om eens flink te shoppen. Maar liefst 60 procent van de Nederlandse consumenten wacht zelfs op dit soort speciale kortingsdagen om decembercadeaus te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Trusted Shops.

Er lijken de laatste jaren meer kortingsdagen te zijn dan ooit tevoren. Genoeg kansen voor de sinterklaas- en kerstvierders om hun slag te slaan voor de feestdagen. Helaas vallen de meest populaire kortingsdagen zoals Black Friday en Cyber Monday dit jaar nog geen week voor het heerlijk avondje op 5 december. Pas bestellen op deze twee dagen staat haaks op wat de meeste winkels de afgelopen tijd hebben gecommuniceerd: bestel op tijd.

Drukte na Black Friday
Echter is er ook een groot deel van de Nederlanders (veertig procent) dat helemaal nooit wacht op kortingsdagen om cadeaus te kopen voor de december-feestdagen. Dit kan twee dingen betekenen: deze mensen wachten niet op kortingsdagen om er zeker van te zijn dat ze alles op tijd in huis hebben. Óf ze gaan last-minute inkopen doen als de kortingsdagen al voorbij zijn. Dat laatste betekent dat u als (online) retailer niet alleen op uw hoede moet zijn tijdens kortingsdagen, maar ook in de dagen daarna.

Korting blijft belangrijk
"Als consumenten op dagen zoals Black Friday wachten op korting dan betekent dit niet alleen dat het een drukke tijd zal zijn voor (online) retailers, maar vooral ook voor de logistieke partijen", vertelt Tim Heinen, Country Manager Benelux bij Trusted Shops. "Dit is iets wat bezorgers juist proberen te vermijden, omdat ze mensen tijdens deze belangrijke dagen niet willen teleurstellen. Blijkbaar is dit toch niet iets waar alle Nederlandse consumenten rekening mee houden. Korting blijft een belangrijk argument om dat ene cadeau te bestellen, waarbij er misschien te weinig wordt nagedacht over het risico van een te late levering."
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.