Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 november 2019
 

Waar op te letten bij alternatieve bedrijfsfinanciering?

 
 

Om de cashflow op peil te houden zetten steeds meer ondernemers in op alternatieve financieringsvormen. Een derde van de Nederlandse MKB’ers worstelt met de cashflow. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden zet 25 procent van deze bedrijven al een vorm van externe financiering in.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Global Business Monitor van Bibby Financial Services. Maar hoe haalt uals ondernemer maximaal rendement uit alternatieve financiering?

Zet alternatieve financiering strategisch in
Het inschakelen van externe hulp bij financiering wordt door veel organisaties nog steeds gezien als een laatste redmiddel, terwijl dit juist een strategische keuze zou moeten zijn. U  kunt als ondernemer uw facturatieproces nog zo goed op orde hebben, feit is dat late betalingen voor veel ondernemers een rem vormen op hun investeringsmogelijkheden. Uit cijfers van Atradius blijkt dat Nederlandse B2B-ondernemers gemiddeld 46 dagen op betaling wachten. Financieringsvormen als factoring zorgen ervoor dat werkkapitaal direct beschikbaar is, waardoor investering en innovatie continu kunnen doorgaan. Zet alternatieve financiering dus niet in om ‘gaten te dichten’, maar maak een gezondere cashflow onderdeel van uw businessplan.

Besteed uw debiteurenbeheer volledig uit
Een snelle betaling van facturen is één, maar om echt vooruit te kunnen kijken (en investeren) is volledige controle over de financiële huishouding van uw organisatie cruciaal. Laat een externe partner zich bekommeren om uw debiteurenbeheer, zodat u uw energie kunt steken in het innoveren van de business. Dit scheelt niet alleen veel administratieve lasten, maar vooral veel financiële zorgen.

Denk in businesskansen
Door met een financieringspartner te werken maakt u niet alleen gebruik van diens financiële expertise en slagkracht, maar vooral ook van hun marktkennis en netwerk. Veel kleinere MKB’ers beperken hun afzetgebied om volledige controle te houden, maar een externe partner kan u helpen nationale en zelfs internationale markten te betreden en nieuwe paden te bewandelen.
"Uit onze Global Business Monitor blijkt dat maar liefst 94 procent van de MKB-bedrijven die internationaal actief zijn financiële uitdagingen kennen. Met name fluctuerende wisselkoersen spelen hierbij een rol, maar ook een gebrek aan marktkennis zorgt ervoor dat MKB’ers terughoudend zijn. Wanneer MKB’ers zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële huishouding van grensoverschrijdende activiteiten, neemt dit de nodige druk en drempels we," zegt Rob Retèl, algemeen directeur van Bibby Financial Services Nederland.


 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken