Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 november 2019
 

Omzet Nederlands mbk blijft groeien

 
 

Ondernemers wachten langer op betaling facturen

De omzet van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) blijft groeien. In alle maanden van het jaar lag de omzet hoger zo’n vier procent dan dezelfde periode in 2018; alleen in juni was er een dipje te zien. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Exact mkb monitor.

Dit dashboard is gebaseerd op de geanonimiseerde gegevens van ruim 340.000 Nederlandse administraties.
 
Bouw is positieve uitschieter, horeca blijft achter
Een positieve uitschieter is de bouw: mkb-bedrijven in deze sector laten al maandenlang een positieve omzetontwikkeling zien, met een gemiddelde omzetstijging van ruim zeven procent ten opzichte van het jaar ervoor. De horeca-sector presteert maar een klein beetje beter dan in 2018, met een gemiddelde omzetstijging van minder dan een procent.
 
Cashflowpositie verbetert
De cashflowpositie van mkb-bedrijven laat ook nog altijd een positieve lijn zien. In juli had 54 procent van de bedrijven een positieve cashflow – er kwam dus meer geld binnen dan er uit ging.
 
Facturen worden later betaald
Mkb’ers moeten wel lang wachten op hun geld. De gemiddelde betaaltermijn van facturen ligt rond de 31 dagen. Opvallend is dat de betaaltermijn relatief hoog ligt in de accountancy-sector: gemiddeld 33,8 dagen. Facturen in de horeca worden het snelst betaald (gemiddeld na 26,7 dagen).
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken