Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 november 2019
 

Zzp’er krijgt voor 85 procent binnen 30 dagen betaald

 
 

Ruim een derde heeft tot vijf procent van het tarief over voor zekerheid

Maar liefst 85 procent van de ondervraagde zzp’ers krijgt binnen 30 dagen betaald. Toch zijn er ook situaties waarbij de betaling tot meer dan 60 dagen op zich laat wachten. Voor veruit de meeste zzp’ers is te laat betaald worden echter geen reden om het zzp-schap vaarwel te zeggen.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 279 zzp’ers in samenwerking met FreelancePayroll.

Wetgeving
In de wet staat vermeld dat als met particulieren wordt gewerkt, er zelf een betalingstermijn bepaald mag worden. Bij zakelijke klanten werkt het anders. Wordt er niets afgesproken, dan moet de factuur binnen 30 dagen betaald zijn. In een overeenkomst mag een termijn van maximaal 60 dagen afgesproken worden. Voor een termijn langer dan 60 dagen moeten beide partijen aan kunnen tonen dat het voor beide partijen niet nadelig is. In totaal krijgt 85 procent van de ondervraagde zzp’ers binnen de 30 dagen betaald. Zes procent krijgt binnen 30 tot 45 dagen betaald en een enkele uitschieter krijgt pas betaald na meer dan 60 dagen.

Zekerheid
Op de vraag of zzp’ers een deel van hun tarief af willen staan om via bijvoorbeeld een payrollbedrijf beschermd te zijn tegen risico’s van ziekte, werkloosheid en wanbetaling, gaf 34 procent aan hier minder dan vijf procent van het uurtarief voor over te hebben. zeventien procent van de ondervraagde zzp’ers wilde tussen de vijf en tien procent hiervoor betalen. 38 procent van de zzp’ers wil helemaal niet betalen voor een payrollconstructie.

Terug in loondienst
Op de vraag hoe groot de kans is dat de ondervraagden weer in loondienst zouden gaan antwoord 49 procent dat dat zeer onwaarschijnlijk is. 24 procent van de ondervraagde zzp’ers vond het onwaarschijnlijk. Negentien procent laat het antwoord in het midden en zeven procent schat de kans dat ze waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk wel weer in loondienst zullen gaan.

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken