Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 november 2019
 

Cashflow grootste uitdaging voor Nederlandse MKB

 
 

Gezonde cashflow blijft een van de grootste uitdagingen

In het huidige onzekere economische klimaat is de blik sterk op het MKB gericht. Om de motor van de Nederlandse economie optimaal draaiende te houden is het cruciaal om te blijven investeren in innovatie en groei. Recent onderzoek van Bibby Financial Services laat zien dat Nederlandse MKB’ers de nodige uitdagingen ervaren bij het realiseren van deze doelstellingen.

De belangrijkste hoofdbrekens voor Nederlandse ondernemers zijn:
 

 • Cashflow
 • Wetgeving van de overheid
 • Gebrek aan geschoold personeel
 • Te weinig vraag
 • Bijblijven met nieuwe technologieën
 • Gebrek aan tijd om een bedrijf naar behoren te runnen
 • Gezonde cashflow blijft uitdaging
  "Hoewel Nederland een duidelijke wet- en regelgeving kent wat betreft betalingsvoorwaarden en termijnen, laat het onderzoek zien dat het genereren van een gezonde cashflow nog steeds een belangrijke uitdaging vormt voor ondernemers. Het bestaansrecht van veel ondernemers wordt gedreven door groei en innovatie en een goede cashflow vormt hiervoor de basisvoorwaarde," zegt Rob Retèl, algemeen directeur van Bibby Financial Services Nederland. "Economisch onzekere tijden – gedreven door onder meer de op handen zijnde Brexit en verschillende wereldwijde handelsconflicten – zijn bij uitstek het moment om uw onderscheidend vermogen als onderneming te tonen en toekomstbestendigheid te laten zien."

  Noodzakelijk kwaad
  Retèl benadrukt dat er verschillende manieren zijn om aan een gezonde cashflow te werken: "Voor veel ondernemers staat de business centraal en is facturatie een noodzakelijk kwaad. Gevolg is dat facturatie vaak te laat in gang wordt gezet of onvoldoende wordt beheerd. Om te zorgen voor tijdige betaling en voldoende kapitaal voor investering, valt te overwegen om in te zetten op externe financiering. Hierbij zorgt een externe partij ervoor dat facturen direct worden betaald zodat de cashflow zo min mogelijk wordt onderbroken en u als ondernemer de ruimte krijgt om te groeien."

  Toch optimistisch
  Nederlandse ondernemers blijven ondanks de genoemde uitdagingen optimistisch. Maar liefst 81 procent geeft aan groeimogelijkheden te zien voor hun business. Twee derde (66 procent) vindt dat het goed gaat met de Nederlandse economie. Ook voor de komende twaalf maanden blijft het MKB hoopvol. Drie op de tien ondernemers verwacht dat de economische groei zal aantrekken en 56 procent verwacht een stijging van de omzet.
   

   
  Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
  Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
  BOEKENNIEUWS
  We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
  Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
  Lees verderMeer boeken