Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 oktober 2019
 

Drie tips om uw auto zakelijk te verzekeren

 
 

Hoe verzekert u uw zakelijke auto of bestelbus?

Een auto is voor veel ondernemers een onmisbaar iets. In tegenstelling tot mensen in loondienst moeten ze vaker naar wisselende locaties die niet altijd goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, of moeten ze werkmaterialen of gereedschap meenemen.

Welke auto het beste is voor u als ondernemer hangt af van uw wensen en eisen, en financiële middelen. Het kan best enige tijd kosten om uit te zoeken welke auto dit is. En hebt u besloten welke auto u zakelijk wil aanschaffen? Dan is er nog een ander belangrijk ding om over na te denken, namelijk de autoverzekering. Jordy de Vries van Allianz Direct geeft drie tips als u zakelijk uw auto wil verzekeren.
 
De zakelijke autoverzekering
De Vries vertelt eerst over de gelijkenissen tussen privé en zakelijk uw auto verzekeren. "Net zoals dat voor particuliere autoverzekeringen geldt, kan er gekozen worden voor een WA-verzekering, WA + beperkt casco of WA + volledig casco. Dat laatste wordt ook wel allrisk genoemd." Hij legt uit welke dekking de verschillende verzekeringen bieden: "Een WA verzekering is vooral bedoeld om de aansprakelijkheid te dekken van de gevolgen van een door u veroorzaakt ongeluk. Zowel letselschade als blikschade is gedekt. Kiest u voor een uitbreiding op de minimale verplichte WA autoverzekering, dan is ook schade aan uw eigen auto gedekt. In het geval van WA + beperkt casco vergoedt de verzekeraar bijvoorbeeld schade die buiten uw eigen schuld om is veroorzaakt door brand, bliksem, storm of inbraak. De meest uitgebreide verzekering is WA + volledig casco, dat met name vaak wordt afgesloten bij relatief jonge auto’s. Hiermee is alle schade gedekt, ook die u zelf veroorzaakt hebt."
 
Mogelijke korting door privé opgebouwde schadevrije jaren
Volgens De Vries kan het lonen om te informeren naar de mogelijkheden om de schadevrije jaren die u privé hebt opgebouwd mee te laten tellen voor de no-claimkorting. "Gaat u voor het eerst een zakelijke autoverzekering afsluiten? U hebt dan nog geen zakelijke schadevrije jaren opgebouwd. Maar hebt u dat privé wel? Wanneer u van beide voertuigen de geregelde bestuurder bent, kunt u in sommige gevallen de jaren volledig overnemen."
 
Aanvullende verzekeringen
 De Vries benoemt vervolgens het nut en de onzin van aanvullende verzekeringen. "Rijden er wel eens andere mensen mee in de auto? Privé gezien familie of vrienden, zakelijk gezien medewerkers of bijvoorbeeld een compagnon? Dan is het sterk aan te raden een inzittendenverzekering af te sluiten bij de verzekering. Ook kunt u vaak als aanvullende verzekering kiezen voor pechhulp of rechtsbijstand. Deze verzekeringen kunnen zeker zeer nuttig zijn, maar check altijd wel of dit niet al opgenomen is bij een andere verzekering. Anders is er sprake van een dubbele dekking, waarvoor u ook dubbel betaalt."
 
Besparen door jaarlijkse premiebetaling
 Tenslotte wil De Vries afsluiten met een bespaartip. "Net zoals dit voor sommige andere verzekeringen geldt, kunt u korting krijgen door de premie in een keer te betalen in plaats van maandelijks. Verzekeraars zijn hierdoor minder geld en tijd kwijt aan de incassering van de premie. Betaal de premie echter wel alleen voor een heel jaar als u zeker weet dit geld niet meer in kas te hoeven hebben voor andere uitgaven. U wilt immers niet met een cashflowprobleem komen te zitten."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken