Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 oktober 2019
 

Drie tips om uw auto zakelijk te verzekeren

 
 

Hoe verzekert u uw zakelijke auto of bestelbus?

Een auto is voor veel ondernemers een onmisbaar iets. In tegenstelling tot mensen in loondienst moeten ze vaker naar wisselende locaties die niet altijd goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, of moeten ze werkmaterialen of gereedschap meenemen.

Welke auto het beste is voor u als ondernemer hangt af van uw wensen en eisen, en financiële middelen. Het kan best enige tijd kosten om uit te zoeken welke auto dit is. En hebt u besloten welke auto u zakelijk wil aanschaffen? Dan is er nog een ander belangrijk ding om over na te denken, namelijk de autoverzekering. Jordy de Vries van Allianz Direct geeft drie tips als u zakelijk uw auto wil verzekeren.
 
De zakelijke autoverzekering
De Vries vertelt eerst over de gelijkenissen tussen privé en zakelijk uw auto verzekeren. "Net zoals dat voor particuliere autoverzekeringen geldt, kan er gekozen worden voor een WA-verzekering, WA + beperkt casco of WA + volledig casco. Dat laatste wordt ook wel allrisk genoemd." Hij legt uit welke dekking de verschillende verzekeringen bieden: "Een WA verzekering is vooral bedoeld om de aansprakelijkheid te dekken van de gevolgen van een door u veroorzaakt ongeluk. Zowel letselschade als blikschade is gedekt. Kiest u voor een uitbreiding op de minimale verplichte WA autoverzekering, dan is ook schade aan uw eigen auto gedekt. In het geval van WA + beperkt casco vergoedt de verzekeraar bijvoorbeeld schade die buiten uw eigen schuld om is veroorzaakt door brand, bliksem, storm of inbraak. De meest uitgebreide verzekering is WA + volledig casco, dat met name vaak wordt afgesloten bij relatief jonge auto’s. Hiermee is alle schade gedekt, ook die u zelf veroorzaakt hebt."
 
Mogelijke korting door privé opgebouwde schadevrije jaren
Volgens De Vries kan het lonen om te informeren naar de mogelijkheden om de schadevrije jaren die u privé hebt opgebouwd mee te laten tellen voor de no-claimkorting. "Gaat u voor het eerst een zakelijke autoverzekering afsluiten? U hebt dan nog geen zakelijke schadevrije jaren opgebouwd. Maar hebt u dat privé wel? Wanneer u van beide voertuigen de geregelde bestuurder bent, kunt u in sommige gevallen de jaren volledig overnemen."
 
Aanvullende verzekeringen
 De Vries benoemt vervolgens het nut en de onzin van aanvullende verzekeringen. "Rijden er wel eens andere mensen mee in de auto? Privé gezien familie of vrienden, zakelijk gezien medewerkers of bijvoorbeeld een compagnon? Dan is het sterk aan te raden een inzittendenverzekering af te sluiten bij de verzekering. Ook kunt u vaak als aanvullende verzekering kiezen voor pechhulp of rechtsbijstand. Deze verzekeringen kunnen zeker zeer nuttig zijn, maar check altijd wel of dit niet al opgenomen is bij een andere verzekering. Anders is er sprake van een dubbele dekking, waarvoor u ook dubbel betaalt."
 
Besparen door jaarlijkse premiebetaling
 Tenslotte wil De Vries afsluiten met een bespaartip. "Net zoals dit voor sommige andere verzekeringen geldt, kunt u korting krijgen door de premie in een keer te betalen in plaats van maandelijks. Verzekeraars zijn hierdoor minder geld en tijd kwijt aan de incassering van de premie. Betaal de premie echter wel alleen voor een heel jaar als u zeker weet dit geld niet meer in kas te hoeven hebben voor andere uitgaven. U wilt immers niet met een cashflowprobleem komen te zitten."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken