Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 oktober 2019
 

Top vier duurzaamheidsafknappers tijdens het online shoppen

 
 

Ruim twee derde van de Nederlanders vindt dat gebruik van plastic een stuk minder kan

Minder vlees eten, bewust met plastic omgaan en vaker met het openbaar vervoer reizen. In Nederland zijn er genoeg consumenten en bedrijven die zich hard maken voor het milieu en zo hun CO2-afdruk proberen te verkleinen. Omdat consumenten meer over het milieu nadenken kijken ze steeds kritischer naar hoe en waar bedrijven producten ontwikkelen en hoe producten worden verpakt.

Maar wat zijn nou de vier grootste afknappers tijdens het online shoppen wanneer het op duurzaamheid aankomt? Dat is wat Multiscope in opdracht van Trusted Shops onderzocht. Wat zouden webshops volgens consumenten moeten verbeteren?

1. Verminder de plasticsoep
Het is inmiddels duidelijk dat webshops over de hele wereld te veel plastic gebruiken, met name voor het verpakken van producten. Meer dan twee derde (68 procent) van de Nederlanders vindt dat webwinkels minder gebruik moeten maken van plastic. Probeer dit als online retailer dus zoveel mogelijk te vermijden door bijvoorbeeld recyclebaar materiaal te gebruiken.

2. Denk na over de verpakking
Naast de materiaalkeuze, is er ook een slag te behalen met de omvang van het verpakkingsmateriaal. Volgens meer dan de helft (51 procent) van de ondervraagden moeten webwinkels producten kleiner en efficiënter verpakken. Vaak ligt de oorzaak van een te grote verpakking bij de logistieke verpakkingspartij, die bijvoorbeeld één betaalbare maat aanbiedt en voor andere verpakkingsmaten een duurder tarief hanteert. Vergelijk daarom verpakkingspartijen en probeer een partij te strikken die betaalbaar en passend materiaal levert. Dit neemt frustratie bij de consument weg en dit zorgt ervoor dat bezorgbedrijven meer pakketjes in één keer kunnen vervoeren – waardoor u dus minder CO2 uitstoot.

3. Weggooien is zonde
Sommige webshops kiezen ervoor om geretourneerde producten te vernietigen of weg te gooien in plaats van het opnieuw aan te bieden aan consumenten, omdat het te veel geld en tijd kost om het weer verkoopklaar te maken. Dit is iets wat online winkels niet meer zouden moeten doen, aldus 40 procent van de Nederlanders. Bekijk eens welke producten u kunt recyclen of doneren. Dit zal het imago van het bedrijf waarschijnlijk verbeteren, omdat u duurzaam te werk gaat.

4. Let op waar u produceert
Iets wat volgens een derde van de Nederlanders echt niet meer kan, is het produceren in een land met slechte arbeidsomstandigheden. Vraag u dus af of dit wel nodig is en hoe het anders kan. Dit hoeft en kan mogelijk niet meteen helemaal anders, maar elke stap in de goede richting is er één. Neem uw productieprocessen dus eens onder de loep.

Duurzame topics
Tim Heinen, Country Manager Benelux bij Trusted Shops: "Ik verwacht dat duurzame topics zoals minder plastic gebruiken en betere arbeidsomstandigheden steeds belangrijker zullen worden voor Nederlandse consumenten. Om te voorkomen dat klanten wegblijven omdat u niet duurzaam genoeg bent is het dus verstandig om te bekijken wat u op dit moment kunt aanpassen binnen uw webshop. Probeer dit soort zaken ook niet te verbergen, want met het achterhouden van informatie over bijvoorbeeld het productieproces, komt u als (online) retailer eigenlijk niet meer mee weg."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken