Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 oktober 2019
 

Zzp’ers tevreden over waardering door opdrachtgevers

 
 

Ruime voldoendes voor waardering, inzet en uurtarief

Zzp’ers vinden over het algemeen dat hun opdrachtgever(s) voldoende gebruik maken van hun kennis en kunde. Gemiddeld krijgen de opdrachtgevers van de ondervraagde een dikke voldoende (7,1). Over het algemeen kan worden gesteld dat zzp’ers tevreden zijn over hun opdrachtgever, ook qua getoonde waardering.

 Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met De Staffing Groep.

Optimaal benut
Op de vraag of zzp’ers vinden dat optimaal gebruik wordt gemaakt van hun kennis en kunde is het merendeel dus positief. Opvallend is de rekwijdte van de cijfers. Zo zijn er respondenten die het cijfer 1,0 geven en die dus vinden dat ze totaal niet goed worden ingezet, terwijl er ook respondenten vinden dat ze helemaal op hun plek zitten en de opdrachtgever een 10 geven!
Arjan Pronk, Client Director bij De Staffing Groep: "Het algemene cijfer van een 7,1 is natuurlijk mooi, maar de uitkomsten uit het onderzoek geven ook aan, dat er nog een wereld te winnen is. Het plaatsen van de juiste zzp’er op de juiste plaats is een vak."

Waardering voor het werk
Naast de vraag of de juiste zzp’er op de juiste plek zit is er ook gevraagd of de zzp’er vindt dat er voldoende waardering is voor zijn/haar werk vanuit de opdrachtgever. Het gemiddelde cijfer voor de waardering ligt op 7,3. Slechts elf procent van de ondervraagde zzp’ers geeft een lager cijfer dan een 5,0. Het meest gegeven cijfer is een 8,0. Het kleine aantal onvoldoendes geeft aan dat zzp’ers zich over het algemeen goed gewaardeerd voelen.

Tevredenheid uurtarief
Op de vraag hoe tevreden zzp’ers zijn met hun uurtarief is de spreiding van de antwoorden groter dan bij de waardering en de vraag of ze optimaal worden ingezet. Het gemiddelde cijfer komt uit op een 7,0. Het cijfer 5,0 of lager wordt door dertien procent van de ondervraagde zzp’ers gegeven. Een 8,0 was het meest gegeven cijfer. Er zijn ook respondenten zo tevreden met hun uurtarief dat ze het cijfer 10 geven.

Voor meer informatie over dit onderzoek, bekijk de infographic
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken