Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 oktober 2019
 

45 jaar Volkswagen Golf; opnieuw meest gezochte occasion

 
 

Benzine- en dieseluitvoering populairst

In 1974 kwam de eerste iconische Volkswagen Golf van de band rollen. Vijfenveertig jaar later staat deze auto van Duitse makelij ook dit jaar weer op nummer één in de top tien meest gezochte occasions van AutoScout24.nl.

De Volkswagen Golf werd in 1992 uitgeroepen tot auto van het jaar in Europa en in 2015 was het de bestverkochte auto van het Europese continent. De belangrijkste erkenning kreeg de Duitse vierwieler echter in 2009 toen hij werd bekroond als ‘Wereldauto van het jaar’.

Europeanen kiezen voor benzine- en dieseluitvoering
Uit cijfers van AutoScout24 blijkt dat er in Nederland de afgelopen twaalf maanden vooral wordt gezocht* naar de benzine-uitvoering van de Volkswagen Golf (gemiddeld 72 procent van de zoekopdrachten naar een Volkswagen Golf per maand), gevolgd door de diesel (23 procent). Inmiddels kent de Golf ook een hybride (GTE) en elektrische versie (E-Golf) voor de milieubewuste autobestuurders, welke respectievelijk gemiddeld drie en één procent van de zoekopdrachten naar een Volkswagen Golf per maand beslaan op AutoScout24.nl.
Kijkend naar de zoekopdrachten in Europa blijkt dat ook hier vooral de benzine- en dieseluitvoering populair zijn. Hieronder een overzicht van de meest gezochte* brandstoftypes voor de Volkswagen Golf in Europa de afgelopen twaalf maanden:
  Land Diesel Benzine Elektrisch Hybride Nederland 23 procent 72 procent 1 procent 3 procent België 68 procent 30 procent 1 procent 1 procent Oostenrijk 63 procent 35 procent 1 procent 1 procent Italië 65 procent 27 procent 1 procent 1 procent Spanje 58 procent 40 procent 1 procent 1 procent Duitsland 37 procent 61 procent 1 procent 1 procent Frankrijk 72 procent 26 procent 1 procent 1 procent
Prijs tweedehands Golf vijf procent gestegen in Nederland
Wat kost een Volkswagen Golf op AutoScout24.nl? Uit de statistieken blijkt dat deze occasion in september 2018 nog gemiddeld 12.857 euro kostte en hier afgelopen maand gemiddeld 13.559 euro voor gevraagd werd; een prijsstijging van vijf procent. Dat is echter nog steeds goedkoper dan in Europa, waar een tweedehands Volkswagen Golf momenteel gemiddeld 14.794 euro kost. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijs van een Volkswagen Golf en de procentuele prijsverandering ten opzichte van een jaar eerder:
  Land Gemiddelde prijs sept’19 Prijsverandering t.o.v. sept’18 België € 12.930  + 16 procent Nederland € 13.559  + 5 procent Oostenrijk € 14.270 + 6 procent Italië € 14.295 + 3 procent Spanje € 15.431 + 6 procent Duitsland € 16.332 - 1 procent Frankrijk € 17.643 + 2 procent
Zwarte Volkswagen Golf geliefd
In Nederland wordt er vooral gezocht naar zwarte, grijze en witte Volkswagen Golfs. In september 2019 werden er ruim 5.000 Golfs aangeboden op AutoScout24.nl welke gemiddeld 8.7 jaar oud zijn. Momenteel is de goedkoopste Volkswagen Golf een 1.8 cabrio en kost 200 euro. De duurste is een metallic-kleurige Golf 2.0 met panoramadak voor een prijs van 61.950 euro.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken