Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 oktober 2019
 

Kiest u als ondernemer voor shared hosting of VPS?

 
 

Wanneer moet u VSP gaan overwegen?

Uw online onderneming draait op volle toeren en het aantal websitebezoekers stijgt maandelijks. Bovendien bent u gaan bloggen en verschijnen er steeds meer producten op de website. Hierdoor worden er steeds meer afbeeldingen opgeslagen en groeit het aantal pagina’s op de website exponentieel. Plotseling  beginnen websitebezoekers te klagen over lange laadtijden en verschijnen er regelmatig foutmeldingen.

Grote kans dat het type hosting een belangrijke rol speelt in de teruglopende prestaties. Een virtual private server (VPS) kan de oplossing zijn voor bovenstaande problemen. Een projectleider van hostingprovider Tilaa legt uit wanneer u als ondernemer het gebruik van een VPS moet gaan overwegen.

Shared hosting of VPS?
Om de voordelen van VPS te begrijpen, dienen de verschillende hostingvormen te worden uiteengezet. In het algemeen wordt er door ondernemers gebruik gemaakt van shared hosting of VPS hosting. "Vergelijk de genoemde hostingvormen eens met een kantoorpand. Shared Hosting kan worden gezien als een klein kantoor in een gedeeld kantoorcomplex. In het begin zitten er die medewerkers in het kantoor en heeft iedereen genoeg ruimte. Na een succesvol jaar wordt er uitgebreid en zit iedereen plotseling opgepropt. Er wordt veel gebeld en er komen meer klanten over de vloer. Niet alleen kunnen medewerkers hun werk niet meer goed uitvoeren door de rumoerige werkruimte. Bedrijven die in naastgelegen kantoren zitten, ervaren ook nog eens overlast door alle hectiek."
De projectleider gaat verder met de vergelijking: "Een VPS Server kan juist worden gezien als een eigen afdeling binnen een kantoorpand. Werknemers krijgen ineens de beschikking over eigen overlegruimtes, er is voldoende werkruimte en de kantine hoeft niet meer te worden gedeeld met andere bedrijven. Hierdoor blijft iedereen binnen het bedrijf correct functioneren en ervaren andere partijen geen overlast."

De juiste keuze maken
Uit bovenstaande analogie komt duidelijk naar voren op welke wijze VPS verschilt van shared hosting. Bij shared hosting worden de resources van een server gedeeld door meerdere gebruikers. Hierdoor kunnen groeiende bezoekersaantallen en andere websites die op dezelfde server draaien, een grote invloed hebben op de prestaties uw eigen website. Dankzij een VPS beschikt u over een eigen (virtuele) server. Dit betekent dat resources van de server niet worden gedeeld met andere gebruikers of websites. Maar hoe maakt een ondernemer precies de juiste keuze? De projectleider van Tilaa stelt ondernemers altijd vij verschillende vragen:
 

  • Worden er veel bezoekers verwacht?
  • Zit er veel variatie in de hoeveelheid bezoekers op de website?
  • Heeft downtime grote gevolgen voor de organisatie?
  • Wilt u controle houden over de kwaliteit en prestaties van de server?
  • Wilt u de beveiliging van de website optimaliseren?
"Wanneer er positief wordt geantwoord op één of meerdere van bovenstaande vragen, is VPS hosting bijna altijd de logische keuze." Hij beargumenteert vervolgens waarom dat precies het geval is. "Een VPS bestaat uit segmenten die onafhankelijk van elkaar werken. Dit resulteert in snellere laadtijden, minder storingen en een verbeterd gebruiksgemak. Doordat een VPS niet wordt gedeeld met anderen, is het verder minder gevoelig voor malware en hackers."
Meegroeien met de organisatie
Iedere succesvolle ondernemer weet dat de groei van de onderneming plotseling onverwachte vormen aan kan nemen. Zelfs dan kan een VPS volgens de auteur uitkomst bieden: "De schaalbaarheid is een ander pluspunt van een VPS. Groeit de kleine webshop plotseling uit tot (inter)nationaal succesnummer? Dan groeit de virtual private server moeiteloos mee. Extra capaciteit kan immers op ieder moment worden toegevoegd. Vooral ondernemers die hun organisatie of website willen laten groeien, kunnen dit voordeel van VPS hosting ongetwijfeld waarderen."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken