Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 oktober 2019
 

Albert Heijn is Nederlands kampioen in online video

 
 

Branded Broadcasting Barometer-onderzoek vergelijkt inzet video binnen Nederlandse bedrijven

Albert Heijn is het meest actieve merk van Nederland op het gebied van online video. Dat blijkt uit de Branding Broadcasting Barometer, een onderzoek dat is uitgevoerd door Quadia. Ziggo en Heineken eindigen op de tweede en derde plek.

In het onderzoek is gekeken naar tien verschillende factoren. Albert Heijn scoorde met name vanwege Allerhande het beste op bijna alle onderzochte factoren. Ziggo behaalde een tweede plek, onder meer vanwege het hoge aantal video’s dat het bedrijf online heeft staan (bijna 3.300 video’s). Heineken, de nummer drie, had verreweg de meeste YouTube-abonnees. KLM, dat als vijfde eindigde in het onderzoek, had de meest populaire YouTube-video.

De volledige top-tien is:
1. Albert Heijn
2. Ziggo
3. Heineken
4. Philips
5. KLM
6. ABN AMRO
7. Rabobank
8. Aegon
9. Shell
10. ING

Finance en consumentgericht
Opvallend is dat er veel bedrijven uit de finance-sector in de top van de lijst zitten. Verder bestaat de top tien vooral uit bedrijven die zich (met name) op consumenten richten. NXP is het hoogst genoteerde B2B-merk op de elfde plek.
Nico Verspaget, directeur bij Quadia: "Online video wordt door bedrijven steeds vaker ingezet. Dat is niet nieuw, we zien dit al jaren terugkomen in onze jaarlijkse Online Video Monitor. Maar we waren ook benieuwd naar welke merken het zo professioneel aanpakken dat ze in Nederland vooroplopen en zelfs concurreren met de traditionele media. Om een goede afweging te kunnen maken, hebben we verschillende factoren meegenomen en dus niet alleen het aantal video's dat door bedrijven wordt geproduceerd. We keken ook naar betrokkenheid in en van hun doelgroep. Wat ook een belangrijk onderdeel was van het onderzoek, was of video binnen deze bedrijven al regelmatig wordt ingezet als primaire vorm van communicatie, bijvoorbeeld bij nieuws- of blogberichten."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken