Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 oktober 2019
 

Opgebouwd pensioen onvoldoende volgens de meeste mkb’ers

 
 

Heeft u straks genoeg om te genieten van uw oude dag?

Slechts 30 procent van de mkb’ers verwacht dat zijn opgebouwde pensioen zich straks voldoende voorziet in alle behoeftes tijdens de oude dag. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos, in opdracht van Allianz. Wel staat het belang van pensioen opbouwen op de radar van de meeste mkb’ers: ruim drie op de vijf (64 procent) is bewust bezig met het opbouwen ervan.

Wel is dit vaker het geval bij mannelijke (71 procent) dan vrouwelijke (50 procent) ondernemers.

Gebrek aan kennis van eigen pensioensituatie
Waar meer dan de helft van de mkb’ers wel bewust bezig is met pensioen opbouwen, weet twee derde nog altijd niet goed hoeveel ze nu te besteden hebben na de pensioendatum. Ook weet enkel twintig procent van de mkb’ers wat de huidige voorwaarden en status van de pensioenopbouw zijn. Sterker nog: maar liefst twee derde heeft geen enkel idee bij welke aanbieder zij pensioen opbouwen.

Geen extra potjes
Als ondernemer kunt u er op verschillende manieren voor zorgen dat u ook na de pensioenleeftijd voldoende te besteden hebt. Een van de opties is maandelijks wat geld opzij leggen. Dit is echter slechts voor een kwart van de mkb’ers een gewoonte. Financiële meevallers als een erfenis, bonus of winst worden door 28 procent van de mkb’ers gebruikt om het pensioen aan te vullen.
"Om te beginnen, is het erg belangrijk om u bewust te zijn van uw huidige pensioensituatie," vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux. "Wat komt er binnen? En is dit over een bepaalde tijd genoeg om te genieten van uw oude dag? Alleen als dit duidelijk is, kunt u aan de slag met een plan om uw pensioen eventueel aan te vullen. Het is misschien niet de leukste klus, maar het bespaart u later wel het nodige hoofdbreken. Zonder twijfel bent u uzelf daar over twintig, 30, 40 of misschien wel 50 jaar dankbaar voor."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken