Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 oktober 2019
 

Banken EU beperken leningen aan mkb

 
 

Leningsaanvragen steeds kritischer bekeken

Veranderende regels in de EU betekenen nieuwe problemen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb), dat op dit moment al moeite heeft leningen te verkrijgen. Deze veranderingen, die ingaan per 2022, maken het duurder voor banken om geld uit te lenen, wat betekent dat iedere leningaanvraag nog kritischer bekeken zal worden.

 Als gevolg hiervan zal er minder vaak geleend worden aan het mkb, zeker aan bedrijven die geen optimale kredietwaardigheid hebben. Wat de situatie nog lastiger maakt is dat diezelfde hogere kosten voor banken ook de uiteindelijke financiering duurder zullen maken.

Cash flow problemen
Cash flow is nu al een aanzienlijk probleem voor mkb-bedrijven door heel Europa. Volgens een recent onderzoek van de Europese Centrale Bank, heeft grofweg een op de tien mkb’ers problemen om financiering te verkrijgen. Datzelfde onderzoek laat zien hoe zwaar het mkb afhankelijk is van banken: zo’n 70 procent van het mkb vertrouwt op banken om hun bedrijfsactiviteiten te financieren, wat betekent dat deze nieuwe regels vooral voor kleinere Europese bedrijven grote problemen gaan veroorzaaken.
In het licht van de moeilijke situatie waarin veel mkb-bedrijven terecht gaan komen als banken niet meer financieren, is het duidelijk dat er gezocht moet worden naar alternatieve financieringsbronnen.

Alternatieve financiering
"Banken kunnen een nachtmerrie zijn voor kleine ondernemers," vertelt Brian Reaves, CEO van Factris. "Het is voor mkb’ers altijd al lastig geweest om een lening te krijgen. Deze nieuwe regels maken dit nog moeilijker. Daarom is het belangrijk voor ondernemers om alternatieve financieringsmogelijkheden te onderzoeken om hun bedrijf draaiende te houden. Alternatieven zoals factoring zullen voor veel mkb’ers de oplossing blijken." 

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken