Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 oktober 2019
 

De voordelen van reizen per trein als ondernemer

 
 

De trein is duurzamer, sneller en goedkoper

Is uw onderneming niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen actief? Of moet u wel eens naar andere landen in de EU reizen om leveranciers te bezoeken? Bij reizen naar het buitenland denken mensen er vaak het eerst aan om het vliegtuig te nemen.


Maar reizen met een internationale trein biedt diverse voordelen ten opzichte van vliegen. Stefan Janssen van Internationale-trein.nl benoemt er vijf.
 
Duurzamer vervoer

Janssen ziet dat veel ondernemers bezig zijn met duurzaam ondernemen. "Maar dit heeft veelal betrekking op het produceren van producten of diensten, terwijl het ook veel breder te trekken is. Met de trein naar uw bestemming reizen, kan uw CO2-uitstoot verminderen met de helft in vergelijking met vliegen. Dit heeft een positieve invloed op het imago van uw onderneming."
 
De trein nemen is goedkoper
Volgens Janssen kan reizen met de trein een kostenbesparing opleveren. "Vliegtickets worden onder andere door belastingen steeds duurder. Een treinticket is vaak goedkoper, vooral als u relatief lang vooraf boekt. Weet u dus al dat u over een aantal maanden een reis naar het buitenland moet maken? Hoe eerder u reserveert, hoe goedkoper de ticketprijzen."
 
Tijdswinst
Hoewel u met het vliegtuig snel een bepaalde afstand overbrugt, kan een vlucht behoorlijk wat tijd kosten. Janssen: "Als ondernemer zit u waarschijnlijk niet ruim in uw tijd. Hebt u zin om naar een luchthaven te reizen, daar een paar uur te gaan zitten wachten, te vliegen, en na de vlucht ook nog eens te moeten wachten op uw bagage? Reizen met een internationale trein brengt u in sommige gevallen sneller van a naar b dan vliegen. U hoeft niet lang vooraf in te checken maar kunt zo instappen."
Hij vervolgt: "De trein brengt u vaak naar hartje centrum van een stad. De kans is groter dat u dichter bij uw eindbestemming in de buurt bent, of hier gemakkelijker met het openbaar vervoer of een taxi kunt komen. Reist u met een vliegtuig, dan moet u vaak eerst nog van de luchthaven naar Reis naar het centrum komen, om vervolgens verder te reizen."
 
Meer comfort en ruimte
Een ander voordeel van de trein nemen in vergelijking met vliegen is comfort en ruimte. Janssen: "Treinstoelen zijn vaak comfortabeler en minder krap dan stoeltjes in een vliegtuig. Wanneer u behoefte hebt aan wat beweging, kunt u zo lang en vaak als u wilt uw benen even gaan strekken. Een luxe die een vliegtuig niet biedt."
 
De vrijheid om kosteloos bagage mee te nemen
Er zijn steeds meer regels als het aankomt op de bagage die u mee wilt nemen in het vliegtuig. Daarnaast zijn er vaak kosten verbonden aan het meenemen van bagage. Hier hebt u volgens Janssen allemaal niet mee te maken wanneer u reist met de trein. "Zakelijke vliegpassagiers vlogen vaak alleen al met handbagage om niet lang te hoeven wachten na de vlucht op ruimbagage. Maar steeds vaker zijn er ook kosten verbonden aan het meenemen van handbagage, of kunt u slechts een kleine tas meenemen in de cabine. In de trein kunt zoveel bagage meenemen als u wilt of kunt dragen, zonder extra kosten. Erg handig als u documenten van groot formaat zoals tekeningen in opbergrollen moet meenemen bijvoorbeeld."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken