Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 oktober 2019
 

Nederlandse ondernemer niet klaar voor de toekomst van betalen

 
 

Ondernemers vinden het steeds lastiger om wegwijs te worden in de betaalwereld

59 procent van de ondernemers voelt zich niet klaar voor de toekomst van betalen en kan niet inspelen op de snelle veranderingen in het betaallandschap. Dit blijkt uit een peiling van CCV onder 154 Nederlandse MKB-bedrijven.

Ondernemers zien een groei in het gebruik van de mobiele telefoon als betaalmiddel. Apple Pay wordt na de recente lancering in Nederland al door 17,5 procent genoemd als favoriet. Het traditionele pinnen is veruit het populairste en wordt door alle ondernemers genoemd als favoriete manier van betalen van de klant. Contactloos betalen is inmiddels koploper (87,7 procent) en populairder dan contant betalen (82,5 procent). Betalingen met creditcard (31,8 procent) en cadeaukaart (22,1 procent) komen aanzienlijk minder vaak voor. Retourpinnen (7,7 procent) en betalen via QR-code (1,2 procent) worden door de Nederlandse consument het minst gebruikt. 
 
Toekomst ongewis
Verrassend is dat slechts 41 procent van de ondernemers aangeeft zich klaar te voelen voor de toekomst van betalen en onvoldoende kan inspelen op de snelle veranderingen in het betaallandschap.
"Ondernemers vinden het steeds lastiger om wegwijs te worden in de betaalwereld. Door een toenemend aantal technologieën, meer wet- en regelgeving en meer aanbieders zal deze complexiteit alleen maar toenemen," aldus Guido Lamers, Manager Strategie bij CCV. "38 procent van de ondernemers geeft aan vaak ‘nee’ te moeten verkopen wanneer een klant een bepaalde betaalmethode wenst. Omdat het ontvangen van betalingen cruciaal is voor het bestaansrecht van een onderneming, moet een ondernemer inspelen op de wens of de veranderende vraag van de klant. Ook als het gaat om betalen." 
CCV ziet het aantal betalingen via verschillende betaalapps steeds verder toenemen. Het bedrijf raadt ondernemers dan ook sterk aan naar de markt te kijken. Zo is contactloos betalen in slechts twee jaar tijd uitgegroeid tot de grote betaalfavoriet. De angst dat bijvoorbeeld een pinpas gestolen wordt, heeft het niet gewonnen van het gemak en de snelheid van betalen. "De smartphone haalt de pas straks in als het aankomt op betalen. 32 procent van de ondernemers is ook van mening dat betalen met de smartphone de toekomst heeft. Het aantal betalingen via Apple Pay en andere apps zal alleen maar groeien. Wees hier als ondernemer dus op voorbereid," besluit Lamers.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken