Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 oktober 2019
 

De voordelen van het zakelijk leasen van e-bikes

 
 

Voeg de e-bike toe aan uw mobiliteitsbeleid

Ondernemers staan bekend om de aandacht voor innovatie en duurzaamheid bij het leveren en diensten. Maar deze aandacht kunt u als ondernemer ook doorvoeren in het reisbeleid van u en uw medewerkers. Wist u namelijk al dat bij bijna de helft van het woon-werkverkeer, het gaat om slechts een afstand van maximaal vijftien kilometer?

Veel mensen zijn geneigd uit gewoonte de auto te pakken. Deze afstand is echter ook prima af te leggen op een e-bike. Wilt u ook zorgeloos fietsen zonder last te hebben van files en drukte op de weg? Tom Smits, Manager Zakelijke markt bij Stella.nl vertelt meer over de voordelen en mogelijkheden van het zakelijk leasen van e-bikes.
 
Voordelen van fietsend naar het werk
Volgens Smits heeft het meerdere voordelen voor u of medewerkers om fietsend naar het werk te komen. "Fietsen is voordeliger, duurzamer en soms zelfs sneller dan een autorit. Vooral wanneer men in de drukke ochtend- en avondspits over drukke trajecten moet, kan een elektrische fiets tijdswinst opleveren. Bovendien is er minder parkeerruimte nodig. Door een tekort aan parkeerplekken op veel bedrijventerreinen moeten u of medewerkers mogelijk lang zoeken naar een parkeerplek en vervolgens ook nog eens een stuk lopen. Fietsen kunnen daarentegen vaak naast de deur geparkeerd worden." Hij benoemt dat fietsen ook nog eens beter is voor de gezondheid. "Een fietsritje kost al gauw de minimale benodigde inspanning die mensen op een dag zouden moeten leveren om vitaal en fit te blijven."
 
Fietsen naar het werk wordt gestimuleerd
De Nederlandse overheid wordt soms als betuttelend ervaren, zeker door ondernemers. Maar Smits ziet dat er nu juist goede dingen gebeuren. "Het verkeer op de autowegen in Nederland wordt steeds drukker. Om mensen aan te moedigen meer te fietsen, bijvoorbeeld forensen, worden op steeds meer plaatsen snelfietspaden en -routes aangelegd. Op deze ruime en comfortabele fietspaden kunt u zonder oponthoud tussen grotere steden fietsen." Vervolgens vertelt hij meer over de nieuwe fietsregeling die per 1 januari 2020 in zal gaan. "De huidige ingewikkelde leaseregeling komt dan ten einde en wordt vervangen door een veel simpelere bedrijfsfietsenregeling. Het privégebruik van een (elektrische) fiets krijgt dezelfde status als een auto. Voor het privégebruik betalen u of medewerkers slechts zeven procent bijtelling."
 
E-bikes zakelijk leasen
Dit klinkt allemaal interessant voor ondernemers, maar dan moet het natuurlijk niet gepaard gaan met administratieve rompslomp en gedoe met pech. Smits: "Een e-bike zakelijk leasen laat u of medewerkers zorgeloos fietsen. E-bikes kunnen namelijk op basis van full operational lease ingezet worden. Daarbij zijn alle operationele zaken rond de elektrische fiets geregeld. Denk hierbij aan aankoop, onderhoud, reparatie, bandenvervanging en hulp bij pech. Ook is in de lease een verzekering opgenomen met dekking tegen diefstal en schade, rechtsbijstand en een opzittende verzekering. U hebt dus alle voordelen van het fietsen, zonder u zorgen te hoeven maken."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken