Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 oktober 2019
 

Zijn crypto’s de toekomst van online betalingen?

 
 

Onzekerheid lijkt momenteel grootste obstakel voor grootschalig gebruik crypto’s

Crypto’s – een afkorting voor cryptocurrencies – bestaan intussen al ruim een decennium. Bitcoin was de eerste crypto, en ook de bekendste. Hoewel er de afgelopen jaren vele crypto’s bij zijn gekomen, zijn de toepassingen momenteel ervan nog niet zo talrijk als eerder werd verwacht.

Toch bestaat de kans dat crypto’s de komende jaren breder omarmd zullen worden. Worden crypto’s dan toch een vervanging, of tenminste aanvulling op, nationale valuta? Stijn Jager van Satos.nl vertelt meer over de opkomst van crypto’s en de mogelijke toekomst ervan.
 
Huidige stand van zaken in de cryptomarkt
Jager begint met een beschrijving van de huidige mogelijkheden met crypto’s. "Hoewel crypto’s en de achterliggende blockchain-techniek al vlak na de introductie van de Bitcoin werden gezien als concurrenten van valuta en de bestaande financiële systemen, is de toepasbaarheid nog beperkt. Er is slechts een handvol webwinkels waar met crypto’s betaald kan worden, en dan ook enkel met Bitcoin. Momenteel worden crypto’s voornamelijk verhandeld via platformen, dit kan vergeleken worden met een aandelenmarkt. Men probeert winst te maken door op korte of lange termijn te handelen in crypto’s."
 
Nieuwe ontwikkelingen
Er zijn echter nieuwe ontwikkelingen, die volgens Jager zouden kunnen leiden tot een bredere toepasbaarheid. "Zo gaat bijvoorbeeld mediagigant Facebook een eigen crypto uitbrengen. Sommige blockchainexperts zijn van mening dat dit zou kunnen zorgen voor een massale adoptie van digitale valuta door het mainstream publiek. Daarnaast gaat naar verluidt ook de Chinese centrale bank een eigen cryptocurrency uitbrengen. Het grote aantal inwoners van dit land kan een aanjager zijn voor de ontwikkeling en introductie van meer praktische toepassingen van crypto’s, zoals betaalmogelijkheden."
 
Onderzoek naar de verwachte toekomst van crypto’s 
En hoe zien mensen de toekomst van crypto? Jager: "Recent is er een onderzoek uitgevoerd onder Europeanen naar hun kennis over crypto’s en hun verwachtingen voor de toekomst. Uit het onderzoek is gebleken dat bijna 80 procent van de ondervraagde mensen over basiskennis beschikt over crypto’s. Bijna een derde van de ondervraagden zien cryptocurrency als de toekomst van uitgaven online, en staat open voor crypto-producten van bekende merken en bedrijven." Volgens hem blijkt uit het onderzoek wel dat Europeanen trouwe gebruikers van cashgeld zijn: "Hoewel het sentiment omtrent cryptocurrency langzaam maar zeker vriendelijker lijkt te worden binnen de EU, gaf meer dan de helft van de respondenten aan cashgeld liever niet te zien verdwijnen."
 
Onzekerheid lijkt momenteel grootste obstakel voor grootschalig gebruik crypto’s
Volgens Jager wordt grootschalige interesse in en gebruik van crypto’s momenteel het meest tegengewerkt door gevoelens van onzekerheid. "Er zijn twee zaken waarover mensen onzeker zijn. Ten eerste de wetgeving. Daarnaast vinden mensen het ook eng dat de waarde van crypto’s snel en veel kan fluctueren. Zo kunt u met een eenheid van een bepaalde crypto het ene moment nog een kop koffie kopen, terwijl u het volgende moment met dan een eenheid van de desbetreffende digitale munt nodig hebt."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken