Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 oktober 2019
 

Vijf tips om uw kantoor sfeervol in te richten

 
 

Functionaliteit hoeft niet te koste te gaan van de sfeer

Als ondernemer is het goed om een eigen kantoor te hebben. Op deze manier brengt u gemakkelijker een scheiding aan tussen privé en werk. Omdat een kantoor natuurlijk een plek is waar gewerkt moet worden, is het belangrijk dit functioneel in te richten.

Het hoeft echter niet te betekenen dat de inrichting geen sfeer hoeft uit te stralen. Integendeel. Een sfeervol kantoor levert inspiratie op en kan stress verminderen. Of u nu een klein thuiskantoor hebt of voor een grotere onderneming een kantoor bezit of huurt, er zijn diverse mogelijkheden om deze sfeervol in te richten. Dominique Bouwmeester van Gewoonstijl geeft vijf tips.
 
Functionele, maar toch gezellige verlichting
Om goed te kunnen werken, is het belangrijk dat een kantoorruimte goed verlicht is. Volgens Bouwmeester heeft dit zeker niet te betekenen dat er alleen maar TL-lampen aanwezig zijn. "Fel TL-licht kan vermoeiend zijn voor de ogen en stemt niet vrolijk. Beter is het daarom om te variëren met het gebruik van lampen. Zo kunt u plafondspotjes plaatsen of sfeervolle hanglampen. Afhankelijk van de uitstraling die u zoekt kunt u bijvoorbeeld kroonluchters of industriële lampen ophangen."
 
Warme materialen en accessoires
Verder benoemt Bouwmeester dat sfeer gecreëerd wordt door de juiste accessoires. "Een mooi tapijt bijvoorbeeld schept een huiselijk gevoel. Ook kleedjes en vachten hebben dit effect. Bent u op zoek naar een iets andere sfeer, dan kunt u ook kiezen voor een industriële stijl of Scandinavische kantoorinrichting."
 
Breng kleur aan in het kantoorinterieur
Ook het gebruik van kleuren kan de productiviteit verhogen doordat het de sfeer beïnvloedt. Bouwmeester: "Hierbij is het wel zaak een balans te zoeken. U hoeft niet allerlei kleuren door elkaar te gebruiken. Het opstellen van een kleurenschema kan goed helpen. Zo bepaalt u welke kleuren, bijvoorbeeld die van uw logo, op gebalanceerde en gestructureerde manier terugkomen in het interieur."
 
Opvulling van lege wanden
Een kantoor hoeft zeker geen bonte verzameling van kleuren, materialen en accessoires te worden. Bouwmeester heeft echter wel enkele ideeën voor een lege wand. "Hang bijvoorbeeld een schilderij op of maak een fotowand met bijvoorbeeld medewerkers of projecten. Dit laatste versterkt het gevoel van betrokkenheid bij eventuele medewerkers, en geeft bezoekers een inkijkje in de onderneming.
 
Groen vermindert stress
Hoewel bloemen en planten enige aandacht en onderhoud nodig hebben, leveren ze zeker een belangrijke bijdrage aan de sfeer in een kantoor. Bouwmeester: "Ze kosten tijd, maar u krijgt er echt iets voor terug. Ten eerste maken ze een kantoor gezelliger. Ook kunnen ze de luchtkwaliteit verbeteren. Daarnaast kunnen mensen in een groene omgeving ook nog eens beter werken. Deze heeft een kalmerende invloed omdat de kleur geassocieerd wordt met rust."

Vaak is het helemaal niet nodig ingrijpende veranderingen door te voeren om een kantoor sfeer te geven. Zoals u hierboven leest is het aanbrengen van de juiste verlichting, kleur, accessoires en planten meestal al een hele verbetering.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Mike  |   | 
10-10-2019
 | 
19:38 uur
Persoonlijk word ik ook wel erg blij van wat mooie grotere en kleinere kantoorplanten.
De verzorging is wel een beetje een dingetje in het begin maar daar wen je wel aan.

Verder heb ik gewoon een paar dingen staan en hangen die ik eerst thuis had.
Dat is altijd wel fijn.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken