Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 oktober 2019
 

Finalisten Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019 bekend

 
 

Mobiliteit is hoofdthema van de inzendingen

Van 's werelds meest succesvolle fiets-abonnementsysteem tot toekomstgerichte logistiek en kwaliteitscontrolesystemen voor massaproductie van brandstofcellen: de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019 toont het innovatieve potentieel van ondernemerschap in beide landen.

Met 36 inzendingen is deze branche-overkoepelende prijs opnieuw een van de belangrijkste in het Duits-Nederlandse bedrijfsleven. Opvallend was dat onder de inzendingen vooral veel mobiliteitsoplossingen werden voorgesteld.
 
Shortlist met innovatieve mobiliteitsoplossingen
De jury heeft uit alle inzendingen drie finalisten geselecteerd: Sennder, Super-Surf en Swapfiets. Deze bedrijven zijn bijzonder innovatief op het gebied van mobiliteitsoplossingen. "Alle drie kenmerken zich ook door een succesvol grensoverschrijdend perspectief en een succesvol ondernemerschap in het buurland", aldus Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). De DNHK reikt de prijs dit jaar voor de twaalfde keer uit.
 
Stem nu online op uw favoriet!
Uit een open online voting zal blijken welke finalist het meest overtuigend is. Tot 27 oktober kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op www.dnhk.org/prijsvoordeeconomie. Op de avond van 4 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de ‘DNHK Feier-Abend’ in Den Haag, in aanwezigheid van honderd genodigden uit het Duits-Nederlandse bedrijfsleven en politiek.
 
De finalisten 2019
 
Sennder GmbH, Berlin
De Berlijnse start-up Sennder is momenteel bezig met het opvoeren van de Europese logistieke sector. Als online expediteur brengt Sennder grote fabrikanten en handelsbedrijven samen met kleine en middelgrote logistieke- en vrachtspecialisten. Een win-win situatie voor beide partijen: Kleinere logistieke dienstverleners kunnen hun capaciteiten beter plannen en benutten, hun marges verhogen en zich zo steviger positioneren ten opzichte van de grotere aanbieders. De fabrikanten en retailers kunnen de verzending van goederen op elk moment boeken en live volgen en de Sennder-software kan via interfaces rechtstreeks worden aangesloten op de transport- en vrachtbeheersystemen van de verladers. Dit verhoogt de efficiëntie en vermindert het aantal tussenpersonen en dus kosten. Sennder is opgericht in 2015 en inmiddels een van de meest succesvolle logistieke start-ups in Europa. Het bedrijf heeft 180 mensen in dienst.  www.sennder.com
 
Super-Surf, Arnhem (NL), Duisburg, Enschede (NL), Oberhausen, Oldenburg
Waterstof-brandstofcellen zijn een van de belangrijkste technologieën voor een emissievrije mobiliteit. Het nadeel is dat ze nog niet massaal worden geproduceerd. Dat komt door het gebrek aan betrouwbare kwaliteitscontrole voor de zeer gevoelige componenten. Het Duits-Nederlandse project Super-Surf heeft dit complexe probleem opgelost en verkoopt nu bijzonder nauwkeurige optische 2D- en 3D-meetsystemen. In navolging van het project richten de partners een binationaal bedrijf op dat brandstofcelbussen voor het openbaar vervoer gaat produceren. Super-Surf bestaat uit de middelgrote ondernemingen ADREM GmbH (Oldenburg, Nedersaksen), Demcon (Focal) B.V. (Enschede, NL), Hymove B.V. (Arnhem, NL), NanoFocus AG (Oberhausen, NRW), Nedstack B.V. (Arnhem, NL) en het ZBT - Centre for Fuel Cell Technology (Duisburg, NRW). www.super-surf.com
 
Swapfiets, Amsterdam (NL)
Hoe krijg je meer mensen op de fiets, ontlast je het stadsverkeer en voorkom je de onaantrekkelijke ophoping van achtergelaten fietsen? Met een abonnement op een fiets. Swapfiets biedt klanten een fiets- en mobiliteitsgarantie voor een maandelijks vast bedrag. Als de fiets defect is, wordt hij gratis gerepareerd, krijgen klanten onderweg pech, komen medewerkers toegesneld om ze weer op weg te helpen. Wordt de fiets wordt gestolen, krijg je tegen een vergoeding een vervangende fiets. Swapfiets, opgericht in 2014, is nu 's werelds grootste aanbieder van fietsabonnementen met 140.000 klanten in vier landen (België, Denemarken, Duitsland en Nederland) en 1.500 medewerkers. www.swapfiets.nl
 
Meer informatie over de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie vindt u hier:
                      
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken