Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 september 2019
 

Vier redenen om een tuinkantoor als werkplek te gebruiken

 
 

Scheid werk en privé met een kantoor in de tuin

Hoewel het aantal ondernemers in Nederland nog nooit zo hoog is geweest, stijgt het aantal nog steeds jaarlijks. Veel van de ondernemers zitten met hetzelfde dilemma: waar ga ik werken? Een goede werkplek draagt immers bij aan het effectief en efficiënt uitvoeren van taken.

Maar niet iedere ondernemer werkt veel op locatie bij klanten, en niet iedere ondernemer heeft thuis voldoende ruimte voor een eigen kantoor. De oplossing? Een tuinkantoor als werkplek gebruiken. Vera de Groot van Fonteyn.nl vertelt er meer over.
 
Privé en zaken gemakkelijk scheiden
De Groot ziet dat veel ZZP’ers thuis problemen hebben zich te concentreren op hun werk. "In huis zelf worden ze snel afgeleid. Bijvoorbeeld door huishoudelijke klusjes die nog moeten worden uitgevoerd, of de post die bezorgd wordt. Doordat ze zich in hun privéruimte bevinden, hebben ze moeite zich in hun zakelijke modus te zetten. Een tuinkantoor is dichtbij huis, maar zorgt voor minder afleiding."
 
Geen ruimte in huis kwijt om te kunnen werken
 Verder is volgens De Groot een voordeel dat er geen aparte werkplek in huis gecreëerd hoeft te worden. "Wilt u in huis een vaste plaats gebruiken om te werken? Dan gaat deze ruimte ten kosten van woonruimte, bijvoorbeeld van de woon-, eet- of slaapkamer, of mogelijk schuur of garage." Ze voegt eraan toe: "Een tuinkantoor is multifunctioneel te gebruiken. Doordeweeks overdag werkruimte, maar ’s avonds of in het weekend ruimte om hier uw vrije tijd met familie of vrienden door te brengen."
 
Geen verbouwingskosten of hoge huur van externe kantoorruimte
 Een tuinkantoor is financieel vaak een aantrekkelijke optie. De Groot: "Wilt u een kantoorruimte in huis maken? Dan zijn er vaak aanpassingen nodig om een kantoorplek te creëren, bijvoorbeeld door het opdelen van kamers. Deze verbouwingskosten hiervoor kunnen erg hoog zijn. Daarnaast is het goedkoper eenmalig te investeren in een werkplek in te tuin, dan maandelijks huur te moeten betalen voor een externe werkruimte."
 
Positieve energie 
De laatste reden om te kiezen voor een tuinkantoor, is dat het diverse psychologische voordelen biedt volgens De Groot. "Vooral met een tuinkantoor met openslaande deuren hebt u goed zicht op de tuin. Dit zorgt voor positieve energie. Weids uitzicht en zicht op groen associëren mensen met vrijheid en zuurstof, waardoor werk als minder stressvol wordt ervaren. Mensen vinden buiten werken vaak leuker en genieten er ook meer van. Het levert inspiratie en is een stimulans voor creatieve breinen. Doordat er minder sleur wordt gevoeld, worden ook saaie taken met meer plezier uitgevoerd."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken