Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meeste crowdfundingleningen worden volledig terugbetaald

Meeste crowdfundingleningen worden volledig terugbetaald

25 september 2019 - Op leningen bij de twaalf grootste crowdfundingplatformen in Nederland, samen goed voor ruim 700 miljoen euro, is op dit moment veertien miljoen euro definitief afgeboekt als gevolg van defaults. Dit is de conclusie van het onderzoek dat Crowdfundmarkt recent uitvoerde.

Van de 700 miljoen euro aan crowdfundingleningen wordt op dit moment twee procent niet meer terugbetaald. Inmiddels is wel al bijna 300 miljoen euro afgelost (40 procent).

Afboekingen
De verwachting is dat, na afloop van alle leningen, het percentage afboekingen op crowdfundingprojecten zal uitkomen op vijf procent. 95 procent van de crowdfundingleningen zal dus volledig terugbetaald worden door de ondernemers die via een crowdfundingplatform financiering hebben opgehaald.

Rente
Op leningen via crowdfunding wordt investeerders gemiddeld 7,7 procent rente geboden. Het werkelijke netto rendement op een investering via crowdfunding hangt o.a. af de kosten die het platform rekent, impact van vertraagde betalingen en de mogelijkheid om gestelde zekerheden uit te nutten. Het totale rendement op een persoonlijke investeringsportefeuille is afhankelijk van van de samenstelling hiervan.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.