Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Drie nuttige investeringen voor uw bedrijfspand

Zorg voor inzicht in kosten en effecten van uw investeringen

Drie nuttige investeringen voor uw bedrijfspand

26 september 2019 - Investeren in een bedrijfspand zal altijd nodig zijn, om dit in goede staat te houden. Maar het liefst ziet u natuurlijk dat uw investeringen ook echt iets opleveren. Voer daarom, zoals u overigens als ondernemer waarschijnlijk gewend bent, altijd vooraf een kosten-batenanalyse uit.

Zo krijgt u goed inzichtelijk in wat de kosten zijn van een investering, en welke effecten deze heeft. Het liefst hebt u immers een zo groot mogelijk effect tegen zo laag mogelijke kosten. Sommige investeringen zorgen bijvoorbeeld voor een forse kostenbesparing door verlaging van het energieverbruik. Martin de Rijker van Glas.nl beschrijft hieronder vier nuttige investeringen in uw bedrijfspand.
 
Zonnepanelen op het bedrijfspand
Volgens De Rijker zijn bedrijven grootverbruikers van energie in Nederland. "Dit geeft veel mogelijkheden om een bedrijfspand te verduurzamen. Zo draagt u een steentje bij aan een beter milieu, en bespaart u ook nog eens op uw energiekosten. Er zijn diverse energiebesparende investeringen mogelijk, maar een erg populaire is het plaatsen van zonnepanelen. Veel bedrijfspanden hebben platte daken en een vrije ligging waardoor de zonnepanelen op de meest gunstige manier geplaatst kunnen worden."
 
Investeren in goede isolatie 
De Rijker noemt verder als andere nuttige investering in een bedrijfspand isoleren en het plaatsen van bijvoorbeeld dubbel glas. "Er wordt onnodig veel energie verbruikt om bedrijfspanden te verwarmen of juist te koelen, door het gebrek aan goede isolatie. Waar in woonhuizen al langere tijd beter geïsoleerd wordt, wordt daar nu pas meer aandacht aan besteed bij commerciële gebouwen. Door te investeren in betere gevelisolatie en het plaatsen van dubbel glas of zelfs HR++-glas, kunt u een hoop besparen op de energiekosten van uw bedrijfspand." Naast betere isolatie om te voorkomen dat de buitenlucht veel invloed heeft op de temperatuur binnen, noemt hij nog meer investeringen: "Door goede zonwering zou de airco minder hard hoeven te werken. Snellooppoorten en roldeuren voorkomen verder in gekoelde ruimtes dat het er al snel te warm wordt."
 
Investeren in energiebesparende verlichting
 Een andere grootverbruiker van elektra vormt vaak de verlichting in een bedrijfspand. De Rijker: "Op verlichting kunt u bijvoorbeeld besparen door te kiezen voor zoveel mogelijk ramen. Meer daglichttoetreding maakt minder verlichting noodzakelijk. Let er dan overigens wel op dat het glas voldoende isoleert, zoals hiervoor al genoemd. Daarnaast is het nuttig om te kiezen voor solatubes en ledverlichting die gekoppeld is aan bewegingssensoren."
 
Bent u van plan te investeren in uw bedrijfspand? Check dan vooraf goed of er subsidies beschikbaar zijn, of mogelijkheden tot investeringsaftrek. Door de lagere kosten kan het sneller interessant zijn te investeren.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.