Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 september 2019
 

Drie tips voor een onderhoudsvriendelijk kantoor

 
 

Wat is een onderhoudsvriendelijk kantoor en welke voordelen heeft het?

In een kantoor moeten u en eventuele medewerkers goed kunnen werken. Het is dus belangrijk om goed naar de inrichting te kijken. Om geen fysieke klachten te krijgen is het bijvoorbeeld goed om te kiezen voor ergonomische bureaus en bureaustoelen. Daarnaast telt ook de uitstraling mee.

Mensen werken effectiever en efficiënter in een ruimte die comfortabel aanvoelt, met elementen die rustgevend werken of die juist de creatieve brein stimuleren. Naast al deze zaken waar u rekening mee kunt houden bij de inrichting, is het natuurlijk ook van belang dat een kantoor onderhoudsvriendelijk is. Egbert van Overbeek van Mesa-coatings.eu vertelt eerst iets meer over een onderhoudsvriendelijk kantoor, en geeft drie tips om dit te realiseren.
 
Wat is een onderhoudsvriendelijk kantoor en welke voordelen heeft het?
Van Overbeek geeft eerst iets meer uitleg over de term ‘onderhoudsvriendelijk. "Er wordt intensief gebruik van de ruimte gemaakt, dus het is belangrijk dat de gekozen materialen duurzaam zijn. Ze moeten lang mee kunnen gaan zonder slijtage of gebreken te gaan vertonen. Om een kantoor een gezonde werkplek te houden, is het daarnaast cruciaal dat er gemakkelijk en snel schoongemaakt kan worden. Het kan bijvoorbeeld leuk lijken om hip designmeubilair neer te zetten. Zit het alleen niet comfortabel en trekt het veel stof aan terwijl het niet gemakkelijk te reinigen is? Dan is het eigenlijk niet aan te raden."
 Hij vervolgt met de voordelen van een onderhoudsvriendelijk kantoor: "U en uw medewerkers hoeven niet veel tijd te besteden aan het onderhouden van de ruimte, en u hoeft hiervoor ook minder externe krachten in te huren. Door te investeren in duurzame materialen en producten bent u daarnaast op den duur goedkoper uit dan voortdurend zaken te moeten vervangen."
 
Een onderhoudsvriendelijke vloer
De eerste tip die Van Overbeek geeft voor een onderhoudsvriendelijk kantoor, is het laten leggen van een gietvloer. "Er wordt de hele dag over de vloer gelopen. Mensen hebben echter maar weinig besef van de belasting die een vloer doorstaat. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een duurzame gietvloer die jaren meekan. Er zijn verschillende typen kunststofvloeren, maar ze hebben ook nog eens allemaal als voordeel dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn."
 
Een groen maar toch onderhoudsvriendelijk kantoor
 Van Overbeek vervolgt met de tweede tip: groen aanbrengen in uw kantoor. "Uit onderzoek is gebleken dat deze kleur ons brein kalmeert. Hierdoor verlaagt u de kans op stress. Planten op kantoor creëren daarnaast veel sfeer. Ze kosten helaas ook de nodige tijd en aandacht. Gelukkig zijn er ook diverse relatief onderhoudsvriendelijke alternatieven. Hierbij kunt u denken aan een groene moswand, of kunstplanten."
 
Een onderhoudsvriendelijke koffieautomaat
 Tot slot wil Van Overbeek afsluiten met het apparaat dat hij grinnikend ‘de spil van de onderneming’ noemt: het koffieapparaat. "Nederlanders houden erg van koffie, en op kantoor wordt dit dus ook veel gedronken. Daarnaast houden mensen ervan even een praatje met een collega te maken wanneer ze koffie halen. Een koffieautomaat kan door het intensieve gebruik veel onderhoud nodig hebben. Kiest u voor een apparaat dat zelf spoelt en regelmatig ontkalkt, dan kan het onderhoud aanzienlijk verminderen."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken