Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Benut uw vlieguren zo optimaal mogelijk

Vooral de heenreis wordt gebruikt om te werken

Benut uw vlieguren zo optimaal mogelijk

19 september 2019 - Is uw onderneming niet alleen in Nederland actief, maar ook in het buitenland? Dan moet u vast wel eens op reis om klanten of buitenlandse vestigingen te bezoeken. Gaat het om België, Duitsland of Frankrijk, dan is een zakenreis goed per auto te doen.

Moet u echter naar landen verder weg, dan is het nodig om het vliegtuig te nemen. Met het vliegtuig kost vaak veel tijd, en in deze tijd kunt u niet of weinig werken. Wilt u toch uw vlieguren en de tijd daaromheen zo optimaal mogelijk benutten? Stefan Janssen van Vliegveld.nl geeft u enkele tips.
 
Een vlucht kiezen met Wifi aan boord
Vooral de uren in de lucht zien veel ondernemers als tijdsverspilling, zo weet Janssen te vertellen. "Doordat er geen internetverbinding mogelijk was, waren de mogelijkheden om te werken beperkt. Als u onderweg bent naar een belangrijk bespreking, kon u deze wel voorbereiden. Ook kon u bepaalde administratieve taken uitvoeren, als u hiervoor geen internet nodig had. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer vliegtuigen die Wifi aan boord hebben. Zo kunt u uw werk gewoon voortzetten. Bedenk wel dat het niet altijd om een beveiligde verbinding gaat, dus houd rekening met de data die u verzendt."
 
Toegang tot businesslounge op de luchthaven
Nog een mogelijkheid om uw reistijd nuttig te besteden, is toegang te regelen tot de businesslounge op het vliegveld. Janssen: "Vooral vliegmaatschappijen die veel zakelijke reizigers vervoeren, hebben een businesslounge op grotere vliegvelden. Hier kunt u op uw gemak en met privacy nog even wat taken wegwerken voordat u in het vliegtuig stapt. Ook kunt u er bijvoorbeeld douchen, zodat u frisser bent wanneer u op de plaats van bestemming bent aangekomen. U kunt direct door naar eventuele afspraken, en hoeft niet eerst naar uw hotel om op te frissen." Hij voegt er nog aan toegang tot een businesslounge niet enkel is weggelegd voor passagiers die businessclass vliegen. "Soms is het ook mogelijk bij een goedkoper ticket tegen een kleine bijdrage toegang te krijgen."
 
Werken tijdens het vervoer van en naar de luchthaven
Niet alleen de tijd in het vliegtuig en op de luchthaven kunt u nuttig besteden. Dit geldt volgens Janssen ook voor de tijd die het transport van en naar de luchthaven in beslag neemt. "Of u nu met het openbaar vervoer reist of met bijvoorbeeld een taxi, ook dan is het mogelijk nog even wat te werken. Regel vooraf in Nederland dat u met uw laptop of tablet gewoon online kunt zijn in het buitenland. U kunt hiervoor trouwens ook een verbinding met uw smartphone maken. U bent direct online, en dit hoeft ook nog eens niet erg duur te zijn. Binnen andere EU-landen is uw mobiele abonnement bijvoorbeeld tegenwoordig ook zonder extra kosten te gebruiken."
Hoewel u natuurlijk uw tijd zo goed mogelijk benut, kan het ook wel eens lekker zijn rustig te genieten van een reis. Uit onderzoek is gebleken dat zakelijke reizigers vooral de heenreis gebruiken om te werken. Gedurende de terugreis wordt nog wel eens een werkafspraak afgerond, maar neemt men ook meer tijd om te ontspannen. Zo kunt u na uw zakenreis ook weer fris aan de slag!
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.