Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Er is een groep ‘vergeten zzp’ers’

Er is een groep zzp'ers die wél pensioen opbouwt en wél risico arbeidsongeschiktheid afdekt

Er is een groep ‘vergeten zzp’ers’

16 september 2019 - In de media en in de politiek wordt de zzp’er veel besproken. Het gaat altijd over de zorgen die men heeft over de zzp’er. Die bouwt geen pensioen op, heeft geen AOV. En dat zou niet alleen een gevaar zijn voor de zzp’er zelf maar ook voor de samenleving.

In deze massale aandacht wordt één groep zzp’ers consequent vergeten. De zzp’er die wél pensioen opbouwt en wél iets heeft geregeld voor het risico op arbeidsongeschiktheid. Sjaak Zonneveld van BrightPensioen en Cosmas Blaauw van SharePeople roepen op deze groep niet te vergeten bij het bedenken van allerlei nieuwe regels. 
 
Ander beeld
Sjaak Zonneveld: "We hebben recentelijk een onderzoek gedaan onder onze deelnemers. Daaruit blijkt dat 80 procent naast het opbouwen van een pensioen ook iets heeft geregeld voor het risico op arbeidsongeschiktheid. Dat is dus een totaal ander beeld dan meestal wordt geschetst."
 Even de cijfers van dit onderzoek op een rij. Van de BrightPensioen deelnemers heeft 41,6 procent een AOV bij een verzekeraar, 27,7 procent heeft een vermogensbuffer om het op te vangen, 21,4 procent is lid van SharePeople, 17,3 procent is lid van een Broodfonds, 2,9  procent heeft het anders geregeld. 20,2 procent heeft nog niets geregeld. Zonneveld: "Maar van deze 20 procent zegt 40 procent dat ze het op hun to-do-lijst hebben staan."
 
Gevaar
Cosmas Blaauw van SharePeople: "Het gevaar is dat de overheid met verplichtingen en regels komt die bedacht zijn op het algemene beeld dat alle zzp’ers geen pensioen opbouwen en geen AOV hebben. Ze vergeten dat er een aanzienlijk groep is die alles zelf al heeft geregeld, meestal zonder de traditionele grote pensioenfondsen en verzekeraars. Die zitten niet te wachten op verplichtingen. Ze hanteren een goed uurtarief, nemen ondernemersrisico’s, maar dekken te grote risico’s ook af."
Zonneveld aanvullend: "Wij doen een oproep om deze groep niet te vergeten in het bedenken van allerlei nieuwe regelingen. Ze redden zichzelf namelijk prima, leveren een grote bijdrage aan de maatschappij, betalen flinke belastingen en als het even tegenzit houden ze niet direct hun handje op."
 

 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Alex van der Meij

16-09-2019 10:18  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.