Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zakenjets zijn weer booming business

18 mei 2011 - Het gaat goed met de zakenjet. Dat stelt Jerome van der Schaar, directeur Abelag Aviation Nederland BV. In 2008 waren er in Europa nog 544.000 vliegbewegingen met businessjets, het jaar daarop nog 'slechts’ 464.000. Een dip van 14.7 procent. Ten opzichte van 2009 is het aantal vliegbewegingen weer toegenomen met 5,5 procent.


Hoe dan ook: de zakenluchtvaart heeft rake klappen gehad van de financiële crisis. De afgelopen jaren hebben enkele bedrijven in de sector de snelle negatieve trend niet overleefd. Wellicht ook in het voordeel van langer bestaande, steviger gegrondveste collega's, die de negatieve ontwikkeling wel het hoofd wisten te bieden. Ook in de USA - waar president Obama de zakenluchtvaart ooit als een zakelijk exces bestempelde, maar zijn woorden later schielijk in moest trekken toen hij met cijfers en feiten geconfronteerd werd - lijkt de zakelijke luchtvaart weer voorzichtig de weg omhoog gevonden te hebben.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.