Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Een vijfde van de zzp’ers heeft moeite met innen vorderingen

Buffer van zzp’ers niet altijd toereikend

Een vijfde van de zzp’ers heeft moeite met innen vorderingen

9 september 2019 - Bijna een kwart van de ondervraagde zzp'ers (23  procent) heeft in meer of mindere mate te maken oninbare vorderingen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab onder 995 zzp’ers. Meer dan drie procent van de ondervraagden geeft aan dat ze zelfs vijf procent of meer van hun omzet niet kunnen innen.

Verder blijkt het onderzoek dat er een groot verschil is in buffers die zzp’ers aanhouden. Meer dan 22 procent geeft aan dat ze het met hun buffer minder dan drie maanden vol kunnen houden.    
 
Klein deel int meer dan vijf procent niet
Meer dan drie procent van de ondervraagden geeft dat ze vijf procent of meer van hun omzet niet kunnen innen. Daarnaast is er nog een kleine negen procent van de ondervraagden die slechts een procent van hun omzet niet geïnd kreeg. Samen met een lage financiële buffer kan het niet kunnen innen van vorderingen leiden tot problemen met de solvabiliteit van het bedrijf. Het positieve nieuws is dat 76 procent van de ondervraagden aangeeft alle vorderingen te ontvangen.
 
Merendeel ondervraagden heeft geen buffer voor een half jaar
Van de ondervraagden geeft 56 procent aan het niet langer dan een half jaar vol te houden. Meer dan negentien procent van de ondervraagden geeft aan dat ze € 50.000,- euro of meer hebben als financiële buffer. En meer dan 21 procent van de ondervraagden zegt het langer dan dertien maanden uit te kunnen houden met het bedrag dat ze als buffer hebben opgebouwd.
Aan de andere kant zegt negentien procent van de ondervraagden een buffer te hebben van minder dan € 5.000,-. 22 procent van de ondervraagden geeft aan dat het minder dan drie maanden vol kunnen houden met hun financiële buffer. 
Oskar Barendse, Manager Financiële Planning bij Knab: "Het hebben van voldoende financiële buffer is cruciaal om voortzetting van het bedrijf te garanderen. Veel ondernemers verdienen wel voldoende maar reserveren te weinig voor een gezonde buffer."
 
Voor meer informatie over dit onderzoek, bekijk de infographic.
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.