Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 augustus 2019
 

Meer dan de helft van de ondernemers is altijd bereikbaar voor werk

 
 

Vier op de tien ondernemers staan voor hun gevoel altijd ‘aan’

Bijna 60 procent van ondernemend Nederland, zowel zzp’ers als mkb’ers, is buiten reguliere werktijden áltijd bereikbaar voor werksituaties. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Allianz. Bijna vier op de tien ondernemers (37 procent) hebben daarnaast het gevoel altijd ‘aan’ te staan.

De noodzaak van rust in het drukke ondernemersbestaan lijkt in de praktijk ondanks alle aandacht voor burn-outs nog niet altijd te zijn doorgedrongen. Hoewel een gebrek aan rustmomenten en te weinig privétijd een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van stressklachten, is slechts twaalf procent helemaal níet bereikbaar buiten werktijd. Buiten reguliere werktijden besteedt 33 procent van de ondernemers meerdere keren per week tijd aan werk. Daartegenover staat dat 31 procent aangeeft alleen voor spoedgevallen buiten werktijd bereikbaar te zijn.

Rust en balans
Het gros van de ondernemers vindt zelf dat hij of zij genoeg rust krijgt. Op de vraag of werk en privé goed in balans zijn, antwoordt namelijk twee derde bevestigend. Bovendien zegt 70 procent buiten werktijd voldoende tot rust te komen. "Dit onderzoek laat zien dat het essentieel is om het belang van grenzen tussen werk en vrije tijd te blijven benadrukken, ook al zijn ondernemers al goed op weg, maar dat het uiteindelijk voor iedereen anders is hoe die balans precies in elkaar zit," benadrukt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux.

Geen vangnet
Met het ondernemerschap ligt het gevaar op de loer dat het eigen vangnet wordt onderschat. Uit recente cijfers van TNO en het CBS blijkt dat vier op de tien zzp’ers niets achter de hand hebben in geval van arbeidsongeschiktheid, niet in de vorm van een verzekering, maar ook niet in spaargeld of beleggingen. Ondernemers dragen natuurlijk een fikse verantwoordelijkheid en dat brengt de nodige druk met zich mee. Het is dus extra belangrijk te waken voor burn-out-risico’s, die veelal beginnen met het vervagen van de scheidslijn tussen werk en privé. Alleen door de eigen grenzen te respecteren en bewaken, kan de ondernemer zowel op persoonlijk als professioneel vlak een gezonde toekomst tegemoet zien.

 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken