Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Betaalde voetbalclubs laten vrouwelijke fans links liggen

Nog maar twee Nederlandse clubs bieden voetbalshirts met dames fit aan

Betaalde voetbalclubs laten vrouwelijke fans links liggen

19 augustus 2019 - De explosieve stijging van de populariteit van damesvoetbal is nog niet terug te zien in de fanshops van eredivisieclubs. Alleen PSV en FC Utrecht brengen hun officiële wedstrijdshirt uit met een echte dames fit.

Dit blijkt uit een analyse van Beslist.nl, naar de voetbalshirts van 214 Europese voetbalclubs.
 
In buitenland veel vaker shirts voor vrouwen
Dat het anders kan wordt bewezen in Engeland waar liefst zeventien van de twintig clubs uit de Premier League een vrouwenshirt hebben. Wil je daar als fan een damesvoetbalshirt van bijvoorbeeld Arsenal, Manchester City, Manchester United of Liverpool aanschaffen dan is dat geen enkel probleem. Alleen de fans van Wolverhampton Wanderers, Watford en Sheffield United zijn aangewezen op het voetbalshirt voor mannen.
Ook blijft Nederland flink achter in vergelijking met Duitsland, daar hebben tien van de achttien clubs in de Bundesliga een shirt voor de dames. In landen als Spanje, Italië en Frankrijk zijn minimaal alle topclubs vertegenwoordigd met een vrouwenshirt.

Uniek vrouwenshirt van de Oranje Leeuwinnen
Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden. Zo lanceerde Nike afgelopen maart een nieuwe collectie voetbalshirt van de Oranje Leeuwinnen met eigen design. Voorheen hadden de vrouwenshirts altijd hetzelfde ontwerp als de mannen, alleen voorzien van een dames fit.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.