Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 augustus 2019
 

Organisaties richten security-strategieën steeds meer op IoT en cloud

 
 

Digitale transformaties zetten organisaties aan om opnieuw na te denken over security-dreigingen

Wipro Limited heeft zijn State of Cybersecurity Report van 2019 gepubliceerd. Hieruit blijkt onder meer dat

 • Vijftien procent van de organisaties een security-budget heeft dat meer dan tien procent is van hun totale IT-budget
 • 65 procent van de organisaties de compliancy aan regelgeving vastlegt
 • 25 procent van de organisaties security-assessments uitvoert in elke softwareontwikkelfase 
 • 39 procent van de organisaties een speciale ‘cyber-verzekering’ afsluit 
 • Eén op de vijf CISO's rechtstreeks rapporteert aan de CEO


Op al deze bovengenoemde punten is een enorme stijging waarneembaar ten opzichte van voorgaande jaren.
Meer hoogtepunten uit het rapport:
 
 
 • Meer data gelekt, maar een daling van het aantal openbaar gemaakte inbreuken. Terwijl het aantal openbaar gemaakte significante inbreuken met 25 procent daalde, nam het aantal gegevens dat werd gelekt tijdens aanvallen met 164 procent toe tot 232 records per seconde. Hackers zochten ook naar specifieke informatie met een hogere geldwaarde: 38 procent van de inbreuken / getargete data records waren een combinatie van persoonlijk identificeerbare informatie en inloggegevens zoals wachtwoorden.
 • Cryptominers vormen de nieuwste grote bedreiging. Cryptominer-malware groeide uit tot de nieuwste opkomende dreiging: 25 procent van de multinationals was alleen al in 2018 het doelwit van Coinhive-malware. 80 procent van alle cryptomining-aanvallen was afkomstig van slechts drie bronnen: Coinhive, Cryptoloot en JSEcoin. Ransomware-aanvallen namen daarentegen af in 2018.
 •  
  Dit heeft tot gevolg dat organisaties hun strategieën voor cybersecurity aanpassen:
   
 • Cloud- en IoT-beveiligingsstrategieën staan op de radar. Nu de adoptie van cloud en IoT toeneemt, beschouwt 28 procent van de organisaties het kapen van cloud-accounts als een van de grootste security-dreigingen voor hun cloud-omgevingen. 26 procent van de organisaties geeft prioriteit aan security-assessments van hun IoT-apparaten om nieuwe risico's te beperken.
 • Kennis wordt meer gedeeld. 67 procent van de organisaties is bereid om compromitterende indicatoren te delen (kwaadaardige IP's, URL's, domeinen) en 33 procent van de organisaties is bereid tactieken, technieken en procedures van hackers te delen met branchegenoten. Het delen van informatie en tijdige threat intelligence zijn cruciale factoren geworden bij het anticiperen op, en inperken van nieuwe aanvallen.
 • Een meer gedegen aanpak op het gebied van security. 39 procent van de organisaties sluit nu een speciale ‘cyber-verzekering’ af, een stijging van twaalf procent ten opzichte van 2017. Ook neemt 28 procent van de organisaties deel aan cyber-aanvalsimulaties gecoördineerd door toezichthouders in de sector. En één op de vier organisaties beoordeelt zijn security in elke fase van de softwareontwikkeling.
 • Raja Ukil, Global Head for Cybersecurity & Risk Services, Wipro Limited: "Nu organisaties zich meer en meer bezighouden met digitalisering, moeten beveiligingsstrategieën worden verbeterd om beter aan te sluiten op het veranderende landschap en een soepele, veilige overgang mogelijk te maken. Security evolueert ook tot een essentieel onderdeel van de kernactiviteiten van bedrijven en landen zetten cybersecurity-strategieën en -functies op om samenwerking met de particuliere sector en met andere landen te bevorderen. Temidden van groeiende dreigingen werken grote organisaties meer dan ooit samen op nieuwe en innovatieve manieren om de risico's te beperken."
   
  Het jaarlijkse onderzoek is gebaseerd op drie maanden primair en secundair onderzoek, inclusief enquêtes onder security-leiders, operationele analisten en 211 multinationals in 27 landen. Het volledige cybersecurity-rapport van Wipro is hier te downloaden.

   
  Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  Wat is een AOV en voor wie is het?
  Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  BOEKENNIEUWS
  Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
  Lees verderMeer boeken