Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 augustus 2019
 

Nederlandse infrastructuur meest geschikt voor interconnectie

 
 

hoge concentratie datacenters levert toppositie op in Europese markt

Nederland behoort tot de absolute toplocaties in Europa als het gaat om interconnectie. Het overgrote merendeel (87 procent) van de IT-beslissers is van mening dat Nederland de beste locatie is om data uit te wisselen via een directe verbinding met andere organisaties, vanwege de hoge concentratie van datacenters in ons land.

Dat blijkt uit de Global Interconnection Index van Equinix.

Interconnectie in Nederland
Iets meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven (51 procent) maakt op dit moment al gebruik van interconnectie. De verwachting is dat dit aantal fors zal groeien: 83 procent van de respondenten in het onderzoek geeft aan dat interconnectie de komende jaren zal gaan toenemen. De belangrijkste reden om data direct uit te wisselen is dat het publieke internet naar verwachting trager gaat worden naarmate het voller raakt: 63 procent noemt deze factor als een reden om over te stappen op interconnectie.

Digitale transformatie
De respondenten zijn het erover eens dat interconnectie zakelijke kansen biedt: 87 procent noemt interconnectie als een belangrijke facilitator voor de digitale transformatie. Maar liefst 97 procent is van mening dat snelle en betrouwbare verbindingen nieuwe mogelijkheden bieden voor groei. 
Bedrijven leggen vooral directe verbindingen aan met cloud service providers (genoemd door 37 procent van de respondenten), gevolgd door distributeurs en logistieke bedrijven (zeventien procent), internet service providers (dertien procent) en leveranciers en producenten (dertien procent).

Sterke en betrouwbare infrastructuur
De Global Interconnection Index liet eerder al zien dat interconnectie de komende jaren met 48 procent per jaar groeit; in Nederland ligt dat percentage hoger dan het internationale gemiddelde, met 57 procent. "Daaruit blijkt maar weer dat we in Nederland een hele sterke en betrouwbare digitale infrastructuur hebben, waar we trots op mogen zijn," aldus Michiel Eielts, Managing Director Benelux van Equinix. "Dat zien we terug in de resultaten van ons onderzoek, maar ook in de praktijk. Ongeveer een vijfde van de buitenlandse investeringen in Nederland wordt gedreven door digitale activiteiten. De datacenterinfrastructuur van Nederland is iets waar we trots op mogen zijn; deze heeft de potentie om net zo’n positieve bijdrage te leveren aan de het vestigingsklimaat van bedrijven in Nederland als de haven van Rotterdam en Schiphol."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken