Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 augustus 2019
 

Vier tips om te besparen op uw zakenreis

 
 

Ondernemers doen steeds vaker zaken in het buitenland

Handel was vroeger echt een lokale bezigheid. Tegenwoordig lijkt de wereld echter een stuk kleiner geworden te zijn. Ondernemers richten zich dan ook steeds vaker op nieuwe afzetmarkten in het buitenland. Wilt u uw onderneming internationaal uitbreiden, dan zal het zowel tijdens de voorbereidingen als na de opstart nodig zijn regelmatig de buitenlandse vestiging te bezoeken.

 Zakenreizen kunnen aardig in de papieren gaan lopen, geld dat u liever investeert in de uitbreiding. Gelukkig zijn er diverse manieren om te besparen op een zakenreis. Stefan Janssen van VertrekDirect.nl geeft vier tips.
 
Neem alleen handbagage mee
 Een zakenreis duurt in de regel niet meer dan een paar dagen. Janssen vertelt dat het voor die tijd geen probleem moet zijn alleen handbagage mee te nemen. "Tegenwoordig rekenen haast alle vliegtuigmaatschappijen een toeslag voor ruimbagage. U bespaart dus door voor uw zakenreis alleen het hoognodige in uw handbagage mee te nemen. Tegenwoordig is alles overal te koop, dus kunt u ter plaatse nog de zaken aanschaffen die u verder nog nodig hebt." Naast de toeslag die u niet hoeft te betalen hebt u ook nog eens tijdwinst. "Met alleen handbagage kunt u later op luchthaven aanwezig zijn, en hoeft u na de vlucht niet te wachten op uw koffer."
 
Boek uw zakenreis via een reisorganisatie
Mensen hebben nog steeds het idee dat het altijd goedkoper is om een reis zelf te boeken. Onterecht, zo legt Janssen uit. "Vliegtickets vormen vaak de grootste kostenpost van een reis. Een zakenreis is zelden maanden vooraf gepland, maar moet veel vaker lastminute worden geboekt. Vliegtickets die u lastminute direct bij vliegmaatschappijen boekt, kosten op dat moment de hoofdprijs. Reisorganisatie hebben de tickets al eerder tegen gunstige tarieven ingekocht. Een reis boeken bij een reisorganisatie kan dus een hoop schelen op de totale kosten voor de zakenreis."
Hij vervolgt dat dit overigens niet alleen geldt voor vliegtickets, maar ook voor hotelovernachtingen. "Bij hotels geldt ook dat hoe eerder er geboekt is, hoe goedkoper de overnachtingen. Reisorganisaties maken hier handig gebruik van door al een vroeg een aantal kamers te boeken. Deze overnachtingen worden dan samen met de goedkope vliegtickets gebundeld tot een pakketreis. Deze reizen worden dan goedkoper aangeboden dan u zou betalen als u het zelf zou boeken, en zijn qua prijs bovendien gemakkelijk met elkaar te vergelijken."
 
Vergelijk reisverzekeringen
Verder is het ook handig om een reisverzekering af te sluiten. Janssen: "Tijdens uw verblijf in het buitenland wilt u niet in vervelende situaties komen te zitten. U hebt niet veel tijd daar, en moet uw aandacht dus volledig kunnen besteden aan uw werk. Online kunt u tegenwoordig gemakkelijk en snel reisverzekeringen vergelijken. Verwacht u veel in het buitenland te zijn, dan kan het goedkoper zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten."
 
Huur lokaal een privéchauffeur in
Janssen legt uit dat er naast het vervoer van en naar het buitenland, ook lokaal te besparen valt op transportkosten. "Mensen zijn snel geneigd op de plaats van bestemming elke keer een taxi te nemen. Moet u echter gedurende een of meerdere dagen een aantal keer op een andere locatie zijn, dan kan het goedkoper zijn om lokaal een privéchauffeur in te huren voor die dagen. Informeer hiernaar bij uw lokale contacten, zij hebben soms familieleden of kennissen die u kunnen vervoeren."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken