Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 augustus 2019
 

Autoverkoop daalt 6,4 procent in juli

 
 

Veel personenauto's plots duurder

Uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat afgelopen juli in Nederland 33.810 nieuwe personenauto’s in Nederland zijn geregistreerd. Dat zijn er 2.300 minder dan in dezelfde maand vorig jaar, oftewel 6,4 procent.In de eerste zeven maanden van 2019 werden 259.662 auto’s geregistreerd en dat is 10,2 procent minder dan een jaar geleden.

Ongewenste belastingeffecten
De dalingen zijn toe te wijzen aan de ongewenste belastingeffecten door de nieuwe emissietest WLTP. Deze methode zorgt voor hogere theoretische CO2-waarden, terwijl de tarieven voor de aanschafbelasting BPM daar niet op aangepast zijn. Sinds de invoering van deze nieuwe methode afgelopen september zijn daardoor veel personenauto’s plotseling fors duurder geworden. Zonder uitzondering vertonen alle segmenten van de autoverkoop een teruggang dit jaar, van compacte stadsauto’s tot SUV’s c.q. terreinwagens. De verkoopdaling in Nederland is als gevolg van het nationale belastingregime tevens groter dan in de rest van Europa (min drie procent over het eerste halfjaar). BOVAG en RAI Vereniging dringen daarom bij staatssecretaris Snel van Financiën al langere tijd aan op een spoedige, tussentijdse aanpassing van de BPM-tabellen.

De meest geregistreerde merken in juli 2019 waren:
1. Volkswagen met 4.885 stuks en 14,4 procent marktaandeel
2. Opel (2.826 / 8,4 procent)
3. Ford (2.235 / 6,6 procent)
4. Peugeot (2.134 / 6,3 procent)
5. Toyota (2.085 / 6,2 procent)

De meest geregistreerde modellen in juli 2019 waren:
1. Volkswagen Polo met 1.373 stuks en 4,1 procent marktaandeel
2. Opel Crossland X (975 / 2,9 procent)
3. Ford Focus (918 / 2,7 procent)
4. Volkswagen Golf inclusief Sportsvan (809 / 2,4 procent)
5. Volkswagen Up! (697 / 2,1 procent)  

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken