Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Twintiger veel vaker dan oudere bereid data te delen in ruil voor hypotheekkorting

Jongere generatie deelt makkelijker data over woongedrag met hypotheekaanbieder

Twintiger veel vaker dan oudere bereid data te delen in ruil voor hypotheekkorting

2 augustus 2019 - Data over woongedrag weggeven in ruil voor korting op uw hypotheek, daar heeft de jonge generatie huurders wel oren naar. Drie op de vijf twintigers (59 procent) is daartoe bereid, tegen gemiddeld een kwart (25 procent) over alle leeftijden.

Dat blijkt uit onderzoek van Kien/PanelWizard Direct in opdracht van TJIP, The Platform Engineers. De peiling speelt in op de trend dat het steeds gewoner wordt om data over gedrag in te zetten als ruilmiddel. Bovendien is het voor starters lastig om een woning te kopen, dus een korting op de hypotheek in ruil voor het delen van woongedrag is zeer welkom binnen deze groep. 
Aan 1.000 respondenten werd gevraagd in hoeverre ze bereid zijn (geanonimiseerd en op een veilige manier) data over hun woongedrag, zoals betaalmoraal, te delen met bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker, in ruil voor korting op een eerste hypotheek of adviesgesprekken. Met 45 procent voorstanders hebben dertigers ook nog relatief weinig moeite deze data te delen.
Als het delen van persoonsgegevens moet leiden tot financieel inzicht en advies door hypotheekverstrekker is 39 procent van de twintigers daartoe bereid, opnieuw beduidend meer dan de andere leeftijdscategorieën met zestien procent.
 
Starter belangrijke doelgroep voor hypotheekverstrekker
Hoewel starterswoningen niet de duurste woningen zijn, vormen de twintigers die deze woningen kopen wel degelijk een belangrijke groep voor hypotheekverstrekkers omdat zij hun entree maken op de woningmarkt. Zij zijn dan ook meer bereid om korting te bieden in ruil voor de data die de twintiger hen verstrekt. Zo kunnen zij in de offerte fase al inzicht krijgen in de betaalmoraal of duurzaamheid van een aanvrager.
Kees Haverkamp, Head of Innovations bij TJIP, legt uit: "De twintiger krijgt korting op de hypotheek en of financieel inzicht en advies over zijn woning als hij zijn woongedrag data deelt. De hypotheekverstrekker kan met deze data zijn aanbod aanscherpen op de doelgroep en ontvangt waardevolle leads. Eigenlijk heeft de twintiger dus op twee manieren baat bij het delen van woongedrag data met hypotheekaanbieders. En in deze tijd van woning schaarste kan dit net het verschil maken om wel of geen woning te bemachtigen als starter. Voor ons is het interessant dit te onderzoeken omdat wij een sterke link hebben met de vastgoed -en hypothekenmarkt, en binnen deze domeinen constant op zoek zijn naar innovaties waar de eindgebruiker gebaad bij is."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.