Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 juli 2019
 

Zo voorkomt u ongedierte op uw werkplek

 
 

Houd uw werkplek schoon

Veel ondernemers hebben een eigen werkplek. Of dit nu thuis is, een ruimte die ergens gehuurd wordt of in hun bedrijfspand. Hoe vaak u misschien ook buiten de deur op locatie of bij klanten werkt, een eigen werkplek zorgt voor rust en ruimte.

Hier hebt u namelijk altijd de mogelijkheid u goed te concentreren op bijvoorbeeld administratieve taken zoals de boekhouding of het maken van offertes. Iets dat absoluut geen goede invloed heeft op uw concentratie op uw werkplek? Ongedierte. Katrijn Moltzer van Bestrijdingsservice vertelt meer over het voorkomen en bestrijden van ongedierte.
 
Geen omgeving creëren die ongedierte aantrekt
Moltzer vertelt dat – net zoals bij vele andere dingen – ook voor ongedierte geldt dat voorkomen beter is dan genezen. "Hebt u op een gegeven moment een ongedierteplaag, dan kan dat veel moeite en geld kosten om er vanaf te komen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld fruitvliegjes, wantsen, mieren, zilvervisjes of muizen." Ieder specifiek dier wordt aangetrokken door iets dat zij fijn vinden, en dat in voldoende mate is. "Om ongedierte te voorkomen is het dus belangrijk geen fijne omgeving voor ze te creëren."
 
Voorkom vocht op uw werkplek
Volgens Moltzer zijn er drie zaken belangrijk om ongedierte te voorkomen. "Ten eerste is dat het vermijden van vocht. Er zijn diverse soorten beestjes die erg houden van een vochtige omgeving. Vocht is te vermijden door geen stilstaand, open water in of rond uw werkplek te hebben." Ze voegt eraan toe dat het ook het belangrijk is om uw werkplek vaak goed te luchten. "Hierdoor verdwijnt de vochtige binnenlucht, en wordt deze vervangen door droge buitenlucht."
 
Houd uw werkplek schoon
Moltzer vervolgt met de tweede oorzaak van ongedierte: rommel. "Naast vocht, houdt ongedierte van rommel. Dit zijn namelijk perfecte plaatsen voor ze om te nestelen. Een goede schoonmaak regelmatig voorkomt dus dat er een nest gebouwd kan worden. Daarnaast verwijdert u door schoon te maken een andere voorwaarde voor een fijne omgeving, namelijk voedsel. Etensresten en niet goed afgeschermde voedselvoorraden zijn een voedingsbron voor ongedierte."
 
Onderhoud voorkomt ongedierte
De derde belangrijke factor om ongedierte te voorkomen is goed onderhoud volgens Moltzer. "De meeste beesten komen van buiten naar binnen omdat ze door iets aangetrokken worden. Het belangrijkste is dus te voorkomen dat ze binnenkomen. Bijvoorbeeld door kieren en naden te dichten en luchtgaten af te schermen met gaas. Ook horren voor deuren of ramen voorkomen dat er een en ander aan beestjes naar binnen kruipt of vliegt."
 
Ongedierte bestrijden 
Ervoor zorgen dat uw werkplek helemaal vrij is van beestjes is niet mogelijk. Moltzer: "Zolang het maar om een paar gaat, u geen overlast ervan hebt en u ze met de hand weg kan halen, is er geen sprake van een plaag. Mocht er echter wel een plaag zijn, dan is het allereerst belangrijk om vast te stellen om welk beestje het gaat. Als u dat hebt gedaan kunt u ze met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes of natuurlijke vijanden mogelijk al bestrijden. Wees voorzichtig met het gebruik van chemische middelen omdat deze ook schadelijk voor mensen of huisdieren kunnen zijn. In bepaalde gevallen, zoals bij houtworm of ratten, is het beter om direct een professional in te schakelen."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Maak de kantine in je bedrijfspand compleet met deze tips
Bij een kantine is het belangrijk dat de juiste comfort aanwezig is. Men moet goed aan tafel kunnen zitten om te genieten van een heerlijke lunch.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Vergaderen. We doen het overdag op ’t werk, we doen het ’s avonds op de vereniging en met een beetje geluk is er ook nog eentje in het weekeinde. En beetje bij beetje worden we moedeloos. Want vergaderen is helemaal niet leuk.
Lees verderMeer boeken