Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 juli 2019
 

Meer MKB’ers zeggen nee tegen banken

 
 

Alternatieve bankoplossingen groeien exponentieel in Europa

Factris heeft de cijfers over het eerste halfjaar van 2019 gepubliceerd en daaruit blijkt de groei in alternatieve financieringsoplossingen. Dit impliceert een significante verandering in hoe ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) hun bedrijf financieren.

De gegevens in het verslag tonen aan dat mkb’ers door heel Europa de deur steeds meer gesloten houden voor banken en overstappen op snellere, meer flexibele financieringsalternatieven als ze tijdelijk werkkapitaal nodig hebben. Tussen januari en juni 2019 meldt Factris bijvoorbeeld een 50 procent toename van het aantal klanten ten opzichte van diezelfde periode in 2018. Deze groei is echter nog niets vergeleken bij een ander cijfer in het verslag: een omzetgroei van 861 procent, met een corresponderende groei in hun vorderingenportefeuille ten opzichte van een jaar eerder. Het succes en de gemelde groei van het fintech bedrijf geven een duidelijk signaal dat het Europese financiële systeem aan het kantelen is.
 
Uitdagingen voor het mkb
Het verslag legt enkele van de uitdagingen bloot die mkb’ers in het afgelopen jaar moesten weerstaan. Zo is de gemiddelde tijd die mkb’ers moesten wachten op de betaling van hun facturen voordat zij Factris inschakelden, 36 dagen. Dit betekent een flinke aanslag op hun werkkapitaal, dat nodig is om het hoofd boven water te houden. Van deze bedrijven die moeite hadden hun facturen betaald te krijgen, had 23 procent te maken met een niet-betalende klant in een ander land. Het verslag maakt tevens inzichtelijk wie er de meeste problemen hebben met laat betalende afnemers. Daaruit blijkt dat professionele dienstverleners maar liefst 30 procent vormen van de mkb-bedrijven die zich tot Factris wenden voor financiële ondersteuning. Daarna komt de transportsector met 22 procent, de horeca met zeventien procent en de bouw met negen procent. De overige 22 procent van de klanten komt respectievelijk uit de retail, maakindustrie en medische industrie. 
Deze statistieken maken duidelijk waarom zoveel mkb’ers kiezen voor alternatieve financieringsaanbieders in plaats van banken. Toegang tot kapitaal is cruciaal voor ieder mkb-bedrijf, daarom hebben deze bedrijven snelle, flexibele oplossingen nodig als zich problemen voordoen. Dat banken op dat vlak bekend staan om hun stroperige dienstverlening, wordt door Factris als een kans gezien.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken