Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 juli 2019
 

Hoveniers hebben het drukker dan ooit

 
 

Hoe vindt u snel een hovenier in deze tijd?

Een bedrijfspand is het visitekaartje van uw onderneming. Een verzorgde uitstraling ervan geeft een signaal aan uw klanten dat u altijd gaat voor een goed resultaat. Die uitstraling wordt overigens niet alleen bepaald door het pand zelf, maar ook door de ruimte eromheen.

Wilt u de tuin rond uw bedrijfspand opnieuw laten aanleggen of weer eens goed laten onderhouden? Houd er dan rekening mee dat hoveniers het momenteel erg druk hebben. Jan-Henk Gerritsen van Hovenier.nl vertelt meer over de oorzaken en de mogelijkheid om toch snel een hovenier in te kunnen huren.
 
Veel nieuwbouwwoningen afgelopen jaren
Volgens Gerritsen zijn er diverse oorzaken voor de huidige drukte bij hoveniers. "De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld veel nieuwbouwwoningen opgeleverd, bijna 70.000 per jaar. Vaak huren de nieuwe eigenaren van een huis een hovenier in om de tuin aan te laten leggen. Bij de nieuwbouwwoningen gaat het ook om appartementen, maar ook hieromheen is vaak een ruimte die aangelegd dient te worden. De verenigingen van eigenaars kan gezamenlijk een hovenier hiervoor inhuren."
Hij ziet dat mensen nog wel eens onderschatten hoeveel tijd de aanleg van een tuin kost. "Het gaat namelijk niet alleen om het uitvoerende werk, maar ook om de voorbereiding. Een hovenier zal eerst langskomen om de tuin op te meten en uw wensen te bespreken. Vervolgens wordt er een plan gemaakt, dat uitgetekend wordt."
 
Seizoensgebonden drukte plus extremen de afgelopen jaren
Hoveniers hebben het vooral druk in de lente, zomer en herfst. Gerritsen: "Dat zijn de periodes waarin de meeste struiken en bomen gesnoeid dienen te worden. Het voorjaar is daarnaast de beste tijd om nieuwe aanwas te planten. Onderhoud is een jaarlijks terugkerende noodzakelijkheid."
 Maar er zijn volgens hem nog andere oorzaken die ervoor zorgen dat hoveniers het nu extra druk hebben. "De afgelopen jaren waren er nogal wat extremen te zien. De droge zomer van 2018 bijvoorbeeld. Maar ook dit jaar is het relatief droog, terwijl er ook juist korte periodes van heftige regenval waren. Dit heeft gevolgen voor de beste aanleg van tuinen. Zo is het beter om minder oppervlakte te bestraten, zodat regenwater gemakkelijk te grond in kan stromen. Bomen vormen daarnaast een groot waterreservoir in tijden van veel regen. Een hovenier weet ook welke planten, struiken en bomen het beste bestand zijn tegen dergelijke extremen."
 
Toch snel een hovenier inhuren
Door al deze oorzaken kan het lang duren voordat een hovenier tijd heeft om langs te komen. Gerritsen: "Moet er toch heel nodig werk verricht worden in de tuin? Benader dan meerdere hoveniers om te vragen of ze tijd hebben. Nog gemakkelijker is het om de opdracht met het uit te voeren werk uit te zetten, en zelf hoveniers te laten reageren hierop."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken