Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 juli 2019
 

VOG aanvragen? Dit moet u weten

 
 

Ook ondernemers vragen VOG aan

Er wordt steeds vaker een Verklaring Omtrent Gedrag voor personen aangevraagd. Dit als bewijs dat gedrag uit het verleden geen probleem oplevert voor het uitoefenen van bepaald werk. VOG’s worden niet alleen aangevraagd voor of door mensen die in loondienst gaan werken, maar ook door ondernemers.

De aanvraag kan zelfs verplicht zijn bij opdrachten in bepaalde branches, zoals wanneer met kwetsbare personen, geld of vertrouwelijke gegevens gewerkt wordt. Ook zonder een verplichting, kunt u echter hiermee uw betrouwbaarheid als ondernemers aantonen. Wilt u een VOG aanvragen? Maarten Koolen van Aanvragenvog.nl vertelt er meer over.
 
Zo kunt u een VOG aanvragen
Allereerst geeft Koolen meer informatie over de mogelijkheden een VOG aan te vragen. "De VOG is op drie manieren aan te vragen. Ten eerste bij het gemeentekantoor. Houd dan wel rekening met de wachttijd om daar terecht te kunnen, soms wel een week in drukke periodes. Een VOG-aanvraag is ook mogelijk via de Dienst Justis, maar enkel voor personen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Dit zal niet voor veel ondernemers het geval zijn." Hij vervolgt dat de derde optie, een online aanvraag van een VOG, het gemakkelijkst is. "De aanvraag online is binnen een paar minuten af te handelen. Wordt de VOG probleemloos afgegeven, dan krijgt u deze vaak binnen anderhalve week opgestuurd."
 
De snelste manier om een VOG aan te vragen
Ondernemers zijn echte doeners, die zaken graag snel afhandelen. Koolen: "Een dergelijk officieel document als de VOG vraagt echter tijd door de checks die gedaan moeten worden. Doet u een aanvraag op het gemeentekantoor, dan hebt u twee keer met wachttijden te maken. Ten eerste om een afspraak voor de aanvraag te maken, ten tweede voordat u het document ontvangt. Dit laatste kan bij een reguliere aanvraag wel een tot twee maanden duren. Zoals hiervoor al genoemd is een online aanvraag van een VOG sneller." Hij voegt eraan toe dat dit dus tijdwinst oplevert. Tijd die u beter kunt besteden aan uw onderneming. "Bovendien is de snellere aanvraag handig als u het document op korte termijn moet tonen aan een toekomstige opdrachtgever."
 
Voorkom extra bijkomende kosten voor een VOG-aanvraag
Een succesvolle ondernemer let altijd op de kosten. Koolen: "Net zoals dat voor inkoop of bijvoorbeeld zakelijke dienstverlening geldt, is het ook goed om op de kosten voor een VOG-aanvraag te lette. Online is een VOG aan te vragen voor hetzelfde bedrag als bij de gemeente. De standaardkosten hiervoor zijn 41,35 euro. U dient er goed op te letten dat er bij de aanvraag geen extra kosten in rekening worden gebracht."
 
VOG taxi niet online aan te vragen
Als laatste wil Koolen nog een belangrijk punt noemen voor een specifieke branche. "Wilt u gaan werken als taxichauffeur? Dan is een VOG verplicht. Een VOG is namelijk een van de voorwaarden voor het verkrijgen van een taxipas, ook wel chauffeurskaart of taxi ondernemerskaart van de KIWA. Een VOG aanvragen voor de taxi is echter niet online mogelijk. Voor de aanvraag dient u helaas, gezien de eerder genoemde wachttijden, toch langs te gaan bij het gemeentekantoor."
De VOG is trouwens niet alleen handig voor uzelf. Is uw onderneming zo sterk gegroeid dat u personeel in dienst moet gaan nemen? Vraag dan ook daarvan een VOG aan.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken