Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 juli 2019
 

Een derde van de zelfstandigen wil leefstijl verbeteren

 
 

Vaker stressklachten bij verstoorde werk-privé balans

Uit een analyse van Reaal AOV blijkt dat een derde van de zelfstandigen niet tevreden is met de eigen leefstijl en deze graag wil veranderen. Opvallend is dat ook zelfstandigen die de eigen gezondheid zelf als goed beoordelen hun leefstijl willen aanpassen.

Verder bevestigt de analyse dat zelfstandigen die een verstoorde werk-privébalans hebben, ook vaker stress ervaren. Reaal trekt deze conclusies op basis van de resultaten van de onlangs gelanceerde ‘Quickscan: Ben ik vitaal?’, die inmiddels al door meer dan 900 zelfstandigen werd ingevuld.

Quickscan
In juni lanceerde Reaal AOV de ‘Quickscan: Ben ik vitaal?’. Met deze quickscan krijgen zelfstandigen een indicatie van wat goed gaat en wat er nog kan verbeteren op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Hiermee krijgen zelfstandigen een instrument in handen om zelf de regie te nemen en te werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid.

Oudere zelfstandige wil minder werken
Mannen die de quickscan hebben ingevuld werken gemiddeld 46 uur per week en vrouwen 39 uur. 66 procent van de deelnemers vindt het prima zo, 32 procent zou graag minder willen werken. Die percentages zijn bij mannen en vrouwen vrijwel gelijk, maar de leeftijd heeft wel invloed op deze percentages. Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: "We zien dat zelfstandigen graag minder willen werken naarmate ze ouder worden. Ditzelfde effect ziet men bij een verstoorde balans tussen werk en privé. Meer dan 60 procent van de zelfstandigen die een matige tot slechte werk-privé balans ervaren, wil liever minder werken."

Vrouwen ervaren meer stress
Hafkenscheid: "Daarnaast zien we ook dat zelfstandigen die een minder goede werk-privé balans hebben ook vaker stressklachten ervaren. We zien dat de vrouwen in het onderzoek vaker stress ervaren dan mannen (zestien procent t.o.v. negen procent). Stressklachten, bijvoorbeeld slaapproblemen, prikkelbaarheid, hoofdpijn of vermoeidheid, kunnen de inzetbaarheid van een zelfstandige negatief beïnvloeden."

Gezonde zelfstandige wil leefstijl veranderen
Uit de analyse blijkt verder dat bijna 90 procent van de zelfstandigen zijn gezondheid als goed tot zeer goed ervaart. Ook blijkt dat zo’n 85 procent van de zelfstandigen zichzelf in staat acht om zijn werk over drie tot vijf jaar goed uit te kunnen voeren. Hoe beter de gezondheid ervaren wordt, hoe hoger de verwachting van de toekomst is. Opvallend is dat toch nog een derde van de groep die zijn gezondheid als goed tot zeer goed ervaart het nodig vindt om zijn leefstijl aan te passen. Denk hierbij aan gezondere voeding, meer beweging, stoppen met roken en meer slapen.

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken