Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Investeerders gaan meer investeren in diversiteit

Oproep aan andere VC’s om hetzelfde te doen

Investeerders gaan meer investeren in diversiteit

16 juli 2019 - 25 vooruitstrevende Nederlandse durfkapitaal investeerders (VC’s) en TechLeap.NL (het vervolg op StartupDelta) gaan onder de noemer #FundRight het gezamenlijke initiatief aan dat moet leiden tot een diverser startup-ecosysteem.

Als eerste stap adresseren ze gelijke funding-mogelijkheden voor vrouwelijke founders met het ondertekenen van het diversiteitsstatement. Ook roepen zij andere VC’s op om ook deze verklaring te onderschrijven.
'Wij, de deelnemende Nederlandse risicokapitaal-investeerders, geloven in gelijke toegang tot financiering en kansen voor alle oprichters, ongeacht hun achtergrond of geslacht’, schrijven de VC’s. Ze erkennen ook dat die gelijkheid er nu niet is. Een veelzeggend feit is dat (in 2017) 1,6  procent van alle VC investeringen in Nederland naar bedrijven ging die waren opgericht en geleid door vrouwen en maar 6,8  procent naar diverse teams. Dit ondanks het feit dat uit onderzoek blijkt dat diverse teams een positieve invloed hebben op de prestaties.

Geen woorden maar daden
Met het onderschrijven van het statement nemen de VC’s niet alleen een standpunt in ten aanzien van #FundRight, maar nemen zij ook hun verantwoordelijkheid door  zich te committeren aan de volgende acties:
-Binnendrie jaar na deze verklaring zullen wij als deelnemende VC’s zelf en de management teams van onze huidige en toekomstige portfoliobedrijven een bezetting hebben die voor 35 procent uit vrouwen bestaat.
-Een aanzienlijk percentage van de bedrijven waarin we (mede)investeren, is (mede)opgericht door een vrouw.
 -Wij zullen, uitgevoerd door TechLeap.NL, een jaarverslag publiceren met de belangrijkste statistieken over de genderdiversiteit van Nederlandse risicokapitaalinvesteerders en hun portefeuillebedrijven.
 -Wij dragen onze verklaring actief uit, delen onze ervaringen en benaderingen met elkaar, met als einddoel om in 2022 100 procent van alle Nederlandse durfkapitaalinvesteerders te hebben ingeschreven.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.