Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 juni 2019
 

Vrouwelijke influencers faken vaker dan mannen

 
 

Minste nepvolgers bij mama- en interieur-bloggers

Vrouwen hebben meer nepvolgers dan mannen en interieurbloggers hebben het minste fake followers. Dat zijn enkele van de bevindingen van Join bij de lancering van hun Profile Health-algoritme. Met dit algoritme wordt het inzichtelijk hoe de followerbase van een influencer is opgebouwd, en of (en hoe veel) nepvolgers er tussen zitten.

In de wereld van influencer marketing zijn fake followers niets nieuws: gehaaide gebruikers kunnen door middel van software of ‘gekochte’ volgers en likes van bots hun statistieken verbloemen. De markt staat echter niet stil: "De metrics die er echt toe doen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd," stelt Paolo Martorino, CEO van Join. "Het aantal volgers van de influencer wordt niet meer klakkeloos als het bereik gezien. Ook is de betrokkenheid van de influencer met zijn of haar doelgroep veel belangrijker geworden."
 
Opvallende patronen
Edwin Knip, CTO van het platform: "Het algoritme heeft miljoenen accounts geanalyseerd, en bij die analyse kwamen we opvallende patronen tegen." Zo bleek onder andere dat vrouwen gemiddeld meer nepvolgers hebben dan mannen en jonge influencers meer dan 25+’ers. Influencers met een grote- en kleine following scoorden nagenoeg hetzelfde. De influencers waarbij de minste nepvolgers werden gevonden waren de mama- en interieur-bloggers.
 
 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Sophie | Influencer ...  |   | 
4-07-2019
 | 
22:24 uur
Leuk onderzoek en invalshoek. Nu moet ik wel zeggen dat iedereen die langer dan een week professioneel met Instagram bezig is, de 'fake influencers' er ook zo uithaalt. 50.000 followers en gemiddeld 20 likes per foto? Dat kan natuurlijk niet kloppen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken